Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Toate magazinele vor fi obligate să dea gratis alimentele înainte de expirare

Toate magazinele vor fi obligate să dea gratis alimentele înainte de expirare

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Alimentele aflate aproape de data expirării vor fi donate de către marile magazine. Senatul a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care supermarketurile sunt obligate să încheie contracte cu organizații umanitare sau de protecția animalelor pentru a dona alimentele aflate aproape de data expirării, altfel riscând o amendă de 15.000 de lei.

Agenții economici care operează în spații comerciale cu suprafețe de peste 400 metri pătrați, cu destinația de vânzare de produse alimentare, vor încheia un contract cu o organizație umanitara, înregistrată legal sau o asociație pentru protecția animalelor în vederea donării produselor aflate aproape de data expirării, într-un termen rezonabil astfel încât acestea să poată fi utilizate. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amendă de 15.000 lei, prevede proiectul.

Inițiatorul spune, în expunerea de motive, că, potrivit rapoartelor UE, România risipește anual 5 milioane de tone de alimente. Pentru reducerea acestui fenomen, este nevoie de mobilizarea întregii societăți prin conștientizare, prevenție și educație și prin norme legislative, potrivit Ziare.com.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani