Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Texte scandaloase în manuale de Religie de la clasa a IX-a. Citeşte povestea femeii mâncate de vie de viermi

Texte scandaloase în manuale de Religie de la clasa a IX-a. Citeşte povestea femeii mâncate de vie de viermi

O parte din elevii din România învaţă la şcoală după auxiliare de Religie neavizate de Ministerul Educaţiei, condiţie obligatorie pentru folosirea lor la clasă. Cu toate acestea, ele sunt vândute de edituri cu sintagme care induc în eroare cumpărătorii, precum „realizate în conformitate cu programa aprobată de Ministerul Educaţiei”.

Auxiliarul pentru ora de Religie de la clasa a IX-a, de la editura Sf. Mina, transmite adolescenţilor mesaje tulburătoare.

„Din păcate, muzica contemporană nu-l mai eliberează pe tânăr din legăturile trupeşti, ci dimpotrivă, îl leagă de ele. Drept exemplu despre ceea ce poate face muzica din om, avem America anilor '60, când are loc o adevărată revelaţie a drogurilor, a păcatului trupesc şi anticreştinismului. Acestea l-au determinat pe celebrul John Lennon până la a exclama: Creştinismul e pe moarte, se topeşte".

Mai mult, într-un alt capitol, întâlnim o pildă parcă scoasă din Evul Întunecat.

„În Munţii Apuseni a trăit o femeie desfrânată şi vrăjitoare vestită în partea locului. O chema Minerva, trăia în comuna Izvorul Ampoului, judeţul Alba. Această femeie, nefiind căsătorită, a născut trei copii cu trei bărbaţi, a făcut multe avorturi şi a păcătuit mult, nepurtând grijă în sufletul ei. Ba s-a ocupat foarte mult de vrăjitorie. Din noiembrie 1998 s-a îmbolnăvit foarte rău, trupul i s-a umflat de răni, carnea a început să-i putrezească, încât o mâncau viermii de vie. Dar nici în ultimele clipe ale vieţii n-a vrut să se spovedească şi să se împărtăşească. La 9 iunie 1999 a murit în chinuri groaznice, în vârstă de 70 de ani. Îndată ce a murit, chipul i s-a transformat cu totul şi a luat o înfăţişare înfricoşătoare, încât rudele au acoperit-o cu o pânză, pentru că lumea se speria de ea. Trupul i s-a umflat atât de tare, încât nu mai încăpea în sicriu şi a trebuit să fie tăiată pe burtă. Mirosea foarte greu şi nimeni nu putea să stea lângă ea. Aceasta a fost o pedeapsă de la Dumnezeu, pentru că a fost vrăjitoare, a trăit în păcate mari, a murit neîmpăcată cu Hristos, nepurtând grijă de sufletul ei".

Potrivit adevarul.ro, conţinutul acestor auxiliare este promovat cu o sintagmă care induce în eroare cumpărătorii. Pe coperta cărţii scrie într-un chenar la vedere că este „realizat în conformitate cu noua programă aprobată de Ministerul Educaţiei". Auxiliarul nu este avizat de Minister, aşa cum un cumpărător naiv ar putea deduce din enunţ. Sursa: romaniatv.net

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani