Te-a oprit radarul? Poți să scapi de amenzile de circulație dacă îți cunoști drepturile. Uite care sunt

Te-a oprit radarul? Poți să scapi de amenzile de circulație dacă îți cunoști drepturile. Uite care sunt

Drepturile pe care orice şofer trebuie să le ştie în cazul în care este oprit de către un echipaj de poliţie. Aceste reguli vă vor ajuta să vă susţineţi drepturile şi să aveţi toate şansele să vi se anuleze procesul verbal.

Poliţistul trebuie să aibă asupra lui şi să vă prezinte certificatul de omologare a aparatului radar de către Biroul Român de Metrologie Legală, buletinul de verificare metrologică în termen de valabilitate respectiv 12 luni de la data efectuării verificării şi autorizaţia de operator radar pentru cel care vă încheie procesul-verbal.

Conform normelor metrologice, aparatul radar are o funcţie de autotestare care se face automat la fiecare pornire a aparatului. Cât timp în partea stângă a fotografiei apare litera „T” aparatul radar nu şi-a terminat autotestarea şi conform normelor măsurătorile nu pot reprezenta probe pentru aplicarea legislaţiei rutiere.

Ordonanţa 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor prevede că agentul care constată contravenţia se numeşte agent constatator. Agentul constatator este şi cel care aplică sancţiunea, altfel procesul-verbal este lovit de nulitate absolută. Dacă un agent constată contravenţia, dar procesul-verbal este întocmit de un alt agent (situaţia în care se transmite viteza prin staţie), procesul-verbal este nul, nu are nici o valoare şi în urma contestaţiei dvs. instanţa îl va anula, va anula şi amenda şi punctele, potrivit realitatea.net.

Agentul constatator are obligaţia să aducă la cunoştinţă contravenientului că are dreptul de a avea sau nu obiecţiuni pe care să le înscrie la rubrica „alte menţiuni” sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal. Deci, dacă la rubrica „alte menţiuni” nu este completat nimic, atunci procesul-verbal este nul de drept şi instanţa îl va anula şi va anula şi amenda şi punctele.

În cazul unui filtru al poliţiei, ai dreptul să ceri legitimaţia care atestă că au dreptul de a lucra pe maşină de radar, legitimaţia care atestă faptul că are dreptul de a conduce maşină Ministerului de Interne, informează politisti.ro.

De asemenea, poţi solicita ordinul de serviciu în care trebuie să se regăsească dată, între ce ore se desfăşoară acesta, străzile pe care acţionează şi numele persoanelor care participa din echipaj.

Stirea anterioara

Ce se întâmplă cu vremea în următoarea perioadă? Anunțul făcut de meteorologi

Stirea Urmatoare

LPS BOTOȘANI - Campioni naționali de juniori U20 la Campionatul Național de Semimaraton

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.