SRI face angajări. Ce condiții trebuie să îndeplinească oamenii pe care îi caută

SRI face angajări. Ce condiții trebuie să îndeplinească oamenii pe care îi caută

Serviciul Român de Informații (SRI) face angajări, iar candidatii interesati își pot depune CV-ul până la 1 martie 2023. Se caută ofițeri specialiști IT&C, vorbitori de limbi străine și luptători antitero.

Toate posturile vor fi ocupate în sistem concurenţial, procesul de selecţie presupunând promovarea mai multor etape/probe eliminatorii (ordinea acestora depinde de domeniul în care se face încadrarea):
1. Evaluarea CV-ului;
2. Interviuri de selecţie;
3. Teste de evaluare a cunoştinţelor şi competenţelor profesionale (evaluarea profesională, evaluarea cunoştinţelor de cultură generală, evaluarea cunoştinţelor de limbă străină), precum şi a unor aptitudini (examinări psihologice, Assessment Center);
4. Examinarea medicală;
5. Verificări de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002 pentru accesul la informaţii secrete de stat. 

Candidatii interesati își pot depune CV-ul până pe data de 1 martie 2023.

Cum e viața în SRI: „trebuie să anunţi când pleci în concediu sau dacă intri în relaţii cu un cetăţean străin”
Şeful Brigăzii Antiteroriste, Dorin Rădulescu, a explicat, în decembrie 2021, în primul podcast al Serviciului Român de Informaţii cum este viaţa în SRI, precizând că, în realitate, lucrurile nu sunt ca în filme, potrivit Adevărul.

Generalul Rădulescu a explicat că, deşi mulţi tineri care îşi doresc să lucreze în cadrul serviciilor secrete visează la multă acţiune, teatre de război, realitatea nu este întocmai ca în filmele cu ”James Bond”.

Întrebat de moderatorul Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, cum se desfăşoare lucrurile de fapt la Academia Naţională de Informaţii, şeful Brigăzii Antitero a răspuns: „Primul impact a fost cu realitatea din activitate, să spun aşa, când am început să facem practică. Nu ştiu dacă nici măcar 5%, aş zice maximum 10%, în cel mai optimist scenariu, se potrivea cu realitatea din teren faţă de ceea ce aveam noi în cap. (...) Plecând cu poveştile astea, gen James Bond, şi cam ce am putea face fiecare dintre noi, ideea de a putea fi de capul tău, în anumite locuri...”.

Şeful Brigăzii Antitero a vorbit şi despre părţile mai puţin plăcute ale meseriei din cadrul serviciului secret. „Sincer, pe partea de a călători mi-aş dori să am mai mult timp, câteodată, să călătoresc. Avem meteahna aceasta că ai senzaţia că o să mă duc altă dată, nu-mi iau acum că avem lucruri importante... te minţi câteodată, de fapt, în fiecare zi sunt lucruri importante de făcut şi recunosc că au fost momente în care poate am neglijat anumite părţi ale vieţii mele. Dar a fi în natură şi a fi undeva pe o barcă, a mă relaxa aşa, să dau reset mental total şi eventual să las telefoanele la un metru şi jumătate într-o punguţă..”, a explicat generalul.

În plus, el a explicat şi faptul că trebuie să raporteze întotdeauna atunci când vrea să plece în concediu, să părăsească oraşul sau dacă intră în contact cu cetăţeni străini.

„Este greu să-i explici unui tânăr că ştii trebuie să anunţi când pleci din Bucureşti în weekend, trebuie să ne anunţi dacă vrei să te duci în concediu, trebuie să ne anunţi dacă intri în relaţii cu un cetăţean străin, adică sunt nişte reguli pe care noi poate le-am asimilat mai uşor, în generaţia actuală să ştii că este mult mai greu. Dar dacă aş schimba ceva aş încerca să schimb un pic din mentalitatea aceasta, poate şi noi să ne adaptăm mai mult”, a mai spus Dorin Rădulescu.

Stirea anterioara

Reguli care trebuie respectate pentru a slăbi rapid și sănătos

Stirea Urmatoare

WhatsApp introduce o nouă funcție. La ce va folosi Hidden Group

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.