Se schimbă Codul Rutier în România! Ce se întâmplă cu permisul auto

Se schimbă Codul Rutier în România! Ce se întâmplă cu permisul auto

Se schimbă Codul Rutier în România! Un nou proiect legislativ va schimba complet felul în care doritorii vor putea să-și ia permisul de conducere. Ce se va modifica?

Se schimbă Codul Rutier în România! O nouă regulă va fi aplicată
Examenul pentru obținerea permisului auto ar putea să fie susținut oriunde în țară, arată un nou proiect de lege are a fost pus în dezbatere în cursul zilei de joi.

Proiectul prevede ca viitorii șoferi să poată susține examenul pentru obținerea permisului auto indiferent dacă se află sau nu în localitatea sau regiune de domiciliu.

Proiectul, care se află în dezbatere în Senat și care prevede modificarea condițiilor prevăzute în prezent de Codul Rutier, dorește să schimbe și intervalul de timp necesar pentru obținerea permisului auto. Concret, acest interval conține perioada de școlarizare și cele două etape ale examenului (proba scrisă și practică).

Modificări importante în Codul Rutier
Proiectul de lege prevede ca viitorii șoferi să nu mai trebuiască să aștepte până termină școala de șoferi pentru a da examenul. Aceștia pot susține sala imediat după încheierea pregătirii teoretice, iar practica o vor putea face până la data programată pentru susținerea examenului practic.

Este de menționat că pregătirea practică o vor putea face doar cei care vor fi admiși la examenul teoretic.

„Cursurile de pregătire practică în vederea obţinerii permisului de conducere, corespunzător categoriei de permis solicitat, pot începe şi după ce candidatul a fost declarat «ADMIS» de către autoritatea competentă la proba teoretică de verificare a cunoştinţelor”, se arată în proiectul de lege aflat acum în dezbatere la Senat.

Pe de altă parte, proiectul mai prevede ca la susținerea probei practice, în mașină să se afle și instructorul avut în perioada practicii, pe lângă polițist și candidat.

Schimbări și pentru motocicliști
Articolul 8 din Codul Rutier prevede că orice autovehicul trebuie să aibă trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător. Această obligaţie se aplică şi moticicliştilor, cu toate că acestora le este greu să o respecte. Motivul ar fi lipsa unui loc în care să depoziteze aceste accesori.

Din acest motiv, mai mulți senatori propun o modificare a Codului Rutier 2022, pentru motocicliști. Inițiativa vine de la Cluj, după ce mai mulți motocicliști au primit amenda din cauza lipsei stingătorului, trusei medicale și a triunghiului reflectorizant.

„Motocicleta respectiv mopedul se încadrează în categoria autovehiculelor. Conducătorii de autovehicule care nu au în dotare aceste elemente de siguranţă riscă o amendă cuprinsă între 580 de lei şi 720 de lei.”, a spus Claudiu Costea, un agent de la brigada rutieră.

Stirea anterioara

Cum să folosești florile de tei pentru tratarea unor probleme medicale

Stirea Urmatoare

Autocar cu români implicat într-un accident cu un TIR, pe autostrada A4 Torino-Milano! Traficul a fost blocat

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.