Modificare majoră la Poliția Română. Ce români se vor putea angaja, în curând, ca agenți

Modificare majoră la Poliția Română. Ce români se vor putea angaja, în curând, ca agenți

Statutul polițiștilor ar putea să fie modificat. O regulă extrem de strictă ar putea dispărea în viitor, iar mai multe persoane s-ar putea angaja ca oameni ai legii. Consiliul pentru Combaterea Discriminării a ajuns la o concluzie care să îi avantajeze și pe cei cu o anumită pasiune să își urmeze acest vis de a face parte din Poliția Română. ,,Nu mai reprezintă ceea ce reprezenta în anii 80. Ar ajuta foarte mult la această filtrare”, spune un voluntar.

Statutul polițiștilor ar putea fi modificat: ce categorie de români se vor putea angaja?
Consiliul pentru Combaterea Discriminării susține că Poliția Română îi discriminează pe românii cu tatuaje care vor să devină agenți sau ofițeri.

S-a ajuns la această concluzie după cererea unui voluntar al Poliției Române care a vrut să se angajeze în sistem. Acesta a câștigat concursul, dar nu a fost încadrat din cauza semnelor pe care le are pe brațe.

Discuția ar putea aduce în cele din urmă la schimbarea regulilor din Poliție. Bogdan Bundă este specialist IT și de nouă ani este voluntar al Poliției Capitalei.

În timpul acesta el a ajutat la prinderea infractorilor, dar când a încercat să se angajeze a fost respins, deși a dat un concurs pe un post la Comunicații și Informatică și a obținut primul loc.

Lui i s-a spus că restricția este dată de legea în privința statutului polițiștilor, statut care interzice agenților sau ofițerilor încadrați să își facă tatuaje sau să le expună.

Bogdan Bundă, voluntar al poliției: ”Aceste tatuaje nu mai reprezintă ceea ce reprezenta în anii 80, ci pur și simplu e un mijloc de exprimare a personalității omului în sine. Lucru care ar ajuta foarte mult la această filtrare.

Una e să vezi, ca la mine, steagul României și stindardul de luptă al dacilor și una e să vezi un craniu, sânge, tatuaje pornografice, extremism religios, indecențe.” (Sursa: știrileprotv.ro)

„Aceste condiţii trebuie să fie cerinţe profesionale reale”
Bogdan Bundă a făcut o sesizare la Consiliul Naționale pentru Combaterea Discriminării și a dat în judecată Poliția Capitalei. CNCD a confirmat ulterior că a fost discriminat. Există mulți oameni care au vrut să se înscrie la școlile de Poliție din România, dar au fost respinși din acest motiv.

„Orice angajator poate stabili condiţii de angajare, dar nu în mod arbitrar. Aceste condiţii trebuie să fie cerinţe profesionale reale, în caz contrar reprezintă criterii de discriminare.

Nu se poate reține ca fiind justificat obiectiv criteriul, conform căruia candidații “să nu aibă tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară” – Consiliul Național pentru Combaterea Dicriminării.

Stirea anterioara

Marea Britanie declară stare de urgență din cauza virusului poliomelitei

Stirea Urmatoare

300 de locuri sunt puse la dispoziția tinerilor de Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.