Ce riscă românii care nu şi-au asigurat locuinţele

Ce riscă românii care nu şi-au asigurat locuinţele

Peste 80% din locuinţele din România nu sunt asigurate! Asta în condiţiile în care țara noastră e expusă la cutremure, inundaţii şi alunecări de teren.

Motivul: oamenii nu știu ce înseamnă o poliță obligatorie pentru locuință, iar primăriile nu îi amendează pe proprietari. Un parlamentar intenționează să îi oblige pe români să încheie polița în momentul în care își plătesc impozitul.

În prezent sunt peste 7,2 milioane de locuinţe neasigurate în România. Și se întâmplă acest lucru în condițiile în care legea îi obligă pe români să se asigure în caz de cutremur.

Poliţa de asigurare obligatorie a locuinţelor acoperă doar riscurile de dezastre naturale precum inundaţii, cutremur şi alunecări de teren - la care România are expunere majoră. Dar nu este suficient, se plâng oamenii.

O poliță obligatorie costă 20 de euro, iar despăgubirea este în limita a 20.000 de euro. Doar cei care vor avea aceasta polita vor primi banii în cazul unui dezastru.

Pe de altă parte, nici primăriile nu îi amendează pe proprietarii care nu au asigurare obligatorie, chiar dacă legea prevede acest lucru.

În topul celor mai bine asigurate așezări din România sunt cele din București, Ilfov și Timiș, cu peste 30 la sută. La polul opus se află județele Vaslui, Teleorman, Mehedinți, Olt și Gorj, cu mai puțin de 10 la sută.

În Parlament, a fost depus recent un proiect de lege prin care asigurarea să fie plătită în momentul în care cetățeanul își plătește impozitul. De acolo, banii să fie direcționați într-un cont special creat. În plus, pe viitor, este posibil ca polița de asigurare să fie mai scumpă, dar să acopere și mai multe calamități naturale.

Stirea anterioara

Tamara Ciofu a solicitat Ministerului Sănătății includerea Spitalului Mavromati în programul național pentru prevenirea deficiențelor de auz prin screening auditiv la nou-născuți

Stirea Urmatoare

Percheziții sub coordonarea procurorilor Parchetului European la sediul AJOFM Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.