Ai un telefon Nokia din anii ’90, află unde îl poți vinde cu 4000 de lei

Ai un telefon Nokia din anii ’90, află unde îl poți vinde cu 4000 de lei

Totodată bateria durează până la o săptămână, iar acest lucru este un mare plus în ochii clienților. Preţurile sunt ridicate pentru modele „retro” care au fost ediţii limitate la vremea lor. Pentru acele telefoane, clienţii plătesc şi 800 de lire.

Preţul pentru modele ca Nokia 8800 Arte Gold, Sony Ericsson, Motorola sau diferite tipuri de Nokia variază între 50 şi 800 de lire. Cel mai căutat model este Nokia 8210, iar preţul este de aproximativ 50 de lire.

Totuşi, care este motivul pentru care telefoanele vechi sunt atât de căutate şi de ce englezii sunt disperaţi să pună mâna pe modele precum Nokia 8210.

Cu cât telefonul e mai avansat, cu atât poţi fi urmărit mai uşor. La concluzia asta au ajuns şi autorităţile şi infractorii. În jocul de-a hoţii şi vardiştii, traficanţii de droguri din Marea Britanie au ales soluţia low-tech. Au scăpat repede de ultimele generaţii de iPhone sau Samsung şi le-au dat la schimb pentru… Nokia.

Şi nu orice fel de telefon Nokia. Cu cât mai vechi, cu atât mai bine. Motivul e simplu. Vechile „dumbphones”, aşa cum le spun englezii, nu pot fi urmărite prin satelit, Bluetooth sau internet, pentru simplul motiv că nu au aşa ceva. Au cel mult un port infraroşu, dar cine stă să folosească aşa ceva?

Cu cât telefonul are mai puţine funcţii, cu atât le va fi mai greu şi poliţiştilor să îl urmărească. Asta au văzut dealerii de droguri care iau cu asalt magazinele de telefoane mobile, în speranţa că vor mai pune mâna pe un Nokia vechi.

Nokia s-a menţinut lider pe piaţa mondială a telefoanelor mobile de la sfârşitul anilor ’90 până în 2012, când a fost detronată de Samsung după mai mulţi ani de declin, începând de la apariţia iPhone, în 2007.

Compania a fost înfiinţată în 1871, preluând denumirea râului Nokianvirta, şi a parcurs peste 100 de ani ca producător de hârtie, cauciucuri, cizme de cauciuc şi cabluri. Nokia a produs primul telefon mobil în anul 1987, denumit Mobira Cityman. Telefonul a fost poreclit mai târziu „Gorba”, după apariţia unei fotografii în care fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov folosea terminalul finlandez. Dispozitivul avea o greutate de 800 de grame şi un preţ de 24.000 mărci finlandeze, echivalentul curent a 4.650 euro. Sursa: Nasul.tv

Stirea anterioara

Statutul poliţistului, legea învăţământului profesional, între priorităţile legislative ale PNL

Stirea Urmatoare

Acțiune a polițiștilor din Dorohoi, pentru siguranța cetățenilor. Haine și țigarete Duty Free confiscate - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.