Răzvan Raț are patru milioane de euro blocate în Donețk, regiune pentru care Vladimir Putin a semnat decretul de independență

Răzvan Raț are patru milioane de euro blocate în Donețk, regiune pentru care Vladimir Putin a semnat decretul de independență

Răzvan Raț a jucat timp de 10 ani la Șahtior, club din regiunea Donețk, pentru care Vladimir Putin tocmai a semnat decretul prin care îi recunoaște independența.

Fostul internațional român nu este legat doar de Donețk, ci și de Lugansk, a doua regiune căreia Vladimir Putin i-a recunoscut independența, acolo trăiește o parte a rudelor soției sale Iulia, originară din Donețk.

Având în vedere că a stat un deceniu la Donețk, Răzvan Raț a cumpărat în orașul ucrainean o casă de două milioane de euro și și-a deschis mai multe afaceri, la care nu mai are acces încă din 2014, când a început războiul din Donbas.

Cum situația din Ucraina este acum mai tensionată decât oricând, vorbindu-se despre o invazie a trupelor rusești în Ucraina, șansele ca Răzvan Raț să-și recupereze măcar o parte din investiția care se ridică la patru milioane de euro sunt minime.

„Eu am casă în Donețk, am proprietăți, dar nu am reușit să le mai vizitez din 2013, de când a început conflictul. Nu am mai fost acolo de când m-am transferat de la Șahtior. De proprietățile mele au grijă niște foști angajați, foștii mei oamenii care mă ajutau în perioada când jucam acolo. Stau acolo sau le vizitează, ca să nu fie vandalizate.

Casa e cea mai valoroasă, a costat două milioane de euro, iar cu restul proprietăților practic sunt pe minus cu patru milioane de euro. Trebuia să deschid un sport-bar în incinta parcului din vecinătatea stadionului... Au fost cazuri de exproprieri, dar nu recent. Le-au luat atunci când a plecat o mare parte din populație, în 2014-2015”, a spus Răzvan Raț, potrivit Sport.ro.

Rudele soției lui Răzvan Raț sunt în Lugansk
În ceea ce privește rudele soției sale rămase în Lugansk, Răzvan Raț a transmis că nu a mai vorbit cu nimeni recent, dar știe că încă din 2014 cele regiunea, la fel ca Donețk-ul, funcționa altfel.

„Soția mea e din Donețk, nici ea nu a mai ajuns acolo. Din păcate, socrii mei nu mai sunt în viață, iar sora ei este undeva prin Japonia, de vreo 16-17 ani. Nu avem rude de gradul întâi în Donețk, iar rudele de la gradul doi încolo, veri, unchi, mătuși, sunt prin Lugansk.

Nu am vorbit cu cei rămași acolo, după ce Vladimir Putin a semnat recunoașterea republicilor separatiste. Dar se schimbaseră lucrurile din 2014, aveau o conducere și o organizare paralele de Ucraina, nu mai erau conduse de la Kiev, funcționau independent. Zona aia era ruptă de Ucraina, aveau propriul parlament, propriile ministere... Este aceeași situație din Transnistria sau din Georgia”, a transmis Răzvan Raț.

Stirea anterioara

Târgul Mărţişorului se deschide pe Pietonalul Unirii

Stirea Urmatoare

Percheziții sub coordonarea procurorilor Parchetului European la sediul AJOFM Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.