Vârfu Câmpului : Lecţii de călărie ca să scăpaţi de stres

Vârfu Câmpului : Lecţii de călărie ca să scăpaţi de stres

Zeci de botoşăneni de toate vârstele sunt atraşi de caii de rasă din centrul de echitaţie de la Vârfu Câmpului. Unii vor să facă performanţă, dar cei mai mulţi caută să se relaxeze în timp ce învaţă să călărească un cal pur sânge.

 

Deschis la marginea pădurii, într-un peisaj desprins parcă din picturile lui Grigorescu, centrul de echitaţie din localitatea Vârfu Câmpului, situată la 30 de kilometri de Botoşani, atrage tot mai mulţi oameni care încep să descopere acest sport nobil ce îmbină exerciţiul fizic cu relaxarea şi dragostea faţă de animale. Vedetele verii sunt cei 16 cai de rasă, dresaţi special să poarte pe oricine în şa. Lipiţanii blânzi, cu coama deasă, caii româneşti de sport şi un pur sânge arab aleargă pe manejul de la marginea pădurii.

Cel mai mic elev are 5 ani

„Avem deja 70 de elevi la şcoala de echitaţie. Cel mai tânăr cursant este o fetiţă de 5 ani. La polul opus, se află o pensionară din Dorohoi care ne-a mărturisit că s-a visat toată viaţa o prinţesă în şaua unui cal“, a spus Vlad Iftimie, administrator. El dă asigurări că nu există limită de vârstă pentru acest sport, iar cursanţii trebuie să aibă curaj şi dragoste faţă de animale. Trei instructori îi iniţiază pe novici în tainele acestui sport, scrie adevarul.ro.

Cursurile încep cu o scurtă prezentare a tehnicilor de bază a echitaţiei, cunoaşterea animalelor şi a locului. Din prima zi, cursanţii pot sări în şa şi face o tură pe manejul special amenajat pentru pregătiri. „Avem trei cai de sport pentru începători care primesc costume speciale de echitaţie şi cască de protecţie şi o iau la pas prin manej. Kali este vedeta centrului şi toţi copiii sunt îndrăgostiţi de el. Primele ore sunt de acomodare cu animalul şi terenul. Urmează apoi trapul, galopul şi obstacolele“, a spus Dan Spătariu, unul dintre instuctori.

O oră de echitaţie costă 40 de lei, dar se pot face şi abonamente lunare de 10 şedinţe. „Puţini doresc să facă performanţă. Avem două fetiţe care vor să participe la concursuri de echitaţie. Restul doresc să se relaxeze, să-şi facă noi prieteni şi să se distreze“, a mai spus Iftimie.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.