Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Marș cu voluntarii Muzeului Vieții Cotidiene în Comunism

Marș cu voluntarii Muzeului Vieții Cotidiene în Comunism

Nu aruncați istoria la gunoi, aduceți-o la muzeu! Acesta va fi sloganul marșului voluntarilor Muzeului vieții cotidiene în comunism.

Sâmbătă, 12 septembrie a.c., între orele 15-16, Asociația CulturEst va organiza un marș la care vor lua parte voluntarii care participă la campania de colectare de obiecte muzeale pentru Muzeul vieții cotidiene în comunism(MuViCC). Pe traseul Shoping Center – Calea Națională - Primăria Municipiului Botoșani - Pietonal Unirii, participanții, purtând tricouri inscripționate și un banner, vor distribui fluturași prin care îi vor informa pe localnici despre MuViCC.

Campania de colectare MuViCC, a cărei primă etapă-campania stradală -, se desfășoară în perioada 15 iulie -15 septembrie a.c., va continua și în școlile și liceele din Botoșani, în perioada 15 septembrie - 15 noiembrie a.c., face parte din Proiectul „Nu aruncați istoria la gunoi, aduceți-o la muzeu!”, cofinanțat de Primăria Municipiului Botoșani. Obiectivul acestui proiect este construirea la Botoșani a Muzeului vieții cotidiene în comunism, primul muzeul al comunismului din România.

Asociația CulturEst, în cadrul campaniilor de colectare, își propune, pe lângă promovarea ideii de voluntariat în rândul tinerilor, să contribuie la cunoașterea istorie recente, mai ales a comunismului, de către elevii și tinerii din Botoșani.

Elevii-voluntari, instruiți de muzeografi și jurnaliști, vor dialoga cu donatorii de obiecte muzeale pe teme ale vieții concrete în comunism. În cadrul campaniilor din școli, activități realizate în cadrul unui parteneriat cu Inspectoratul școlar județean Botoșani, voluntarii vor primi asistență de la muzeografi și arhitecți scenografi, pentru a-și construi expoziții proprii cu obiectele colectate, expoziții pe care le vor putea expune publicului, la Muzeul de istorie din Botoșani. În luna octombrie a.c., în cadrul acestui proiect, la care CulturEst are drept colaboratori instituții importante din România, precum Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu” (UAUIM) din București, Facultatea de Istorie din București, Muzeul Țăranului Român, precum și din străinătate, Universitatea de Arhitectură din Napoli (Italia), elevii vor avea întâlniri cu specialiști (istorici, muzeografi, arhitecți) și vor putea participa la seminarii de istoria comunismului.

La finalul acestui campanii, participanții care se vor evidenția vor primi diplome de participare și premii.

Asociația CulturEst face apel și pe această cale la botoșăneni, cerându-le să participe la aceste activitățile de donare în număr cât mai mare, căci realizatorii acestui proiect unic în România își propun să deschidă MuViCC, într-o primă etapă, în anul 2016.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani