G.A.L. Codrii Herței anunţă: Alocarea tuturor fondurilor pentru crearea și dezvoltarea de micro-întreprinderi în perioada 07 martie – 07 aprilie 2014

G.A.L. Codrii Herței anunţă: Alocarea tuturor fondurilor pentru crearea și dezvoltarea de micro-întreprinderi în perioada 07 martie – 07 aprilie 2014

Asociația Grupul Pentru Dezvoltare Locală – G.A.L. Codrii Herței anunţă desfăşurarea, în perioada 07 martie 2014 – 07 aprilie 2014, a apelului de selecție numărul 5 pentru depunerea proiectelor de finanţare aferente Măsurii 413.12 ”Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de micro-întreprinderi” din cadrul Planului de Dezvoltare Locală Codrii Herței.

Fondurile nerambursabile alocate pentru acest apel de selecție a proiectelor pentru Măsura 413.12 sunt de 47.000 Euro. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect este de 47.000 Euro.

În mod obligatoriu, proiectul pentru care se solicită finanțare trebuie implementat în teritoriul G.A.L. Codrii Herței. Aria geografică a teritoriului cuprinde următoarele comune: Cândești, Concești, Cordăreni, Cristinești, Dersca, George-Enescu, Hilișeu-Horia, Hudești, Ibănești, Lozna, Mihăileni, Pomârla, Șendriceni,  Suharău (județul Botoșani) și orașul Siret (județul Suceava).

Rezultatul procesului de selecţie intermediar va fi publicat la sediul G.A.L. Codrii Herței și pe site-ul  www.codriihertei.ro. În termen de 3 zile lucrătoare de la publicarea raportului intermediar se vor transmite solicitanţilor de finanţare notificări cu privire la selectarea /neselectarea proiectelor depuse. Solicitanţii care au fost notificati de către G.A.L. Codrii Herței ca proiectele acestora nu au fost selectate, pot depune contestaţii la sediul G.A.L. din localitatea Dragalina, comuna Cristinești, judeţul Botoșani, in termen de 5 zile lucrătoare de la primirea notificării. Contestaţiile depuse vor fi soluţionate de o Comisie de Contestaţii, membrii acesteia fiind diferiti de cei existenţi in Comitetul de Selecţie a proiectelor. Publicarea Raportului Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor se va face la sediul G.A.L. si pe site-ul www.codriihertei.ro.

Depunerea proiectelor aferente Măsurii 413.12 se va face la sediul Asociației Grupul Pentru Dezvoltare Locală – G.A.L. Codrii Herței, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 15:00. Termenul limită al depunerii cererilor de proiecte pentru această sesiune este luni, 07 aprilie 2014, orele 15:00.

Pentru a primi finanţare nerambursabilă, solicitantul trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidul Solicitantului aferent acestei măsuri de finanţare. Acesta se poate descărca gratuit de pe pagina de internet a Asociației Grupul Pentru Dezvoltare Locală – G.A.L. Codrii Herței, www.codriihertei.ro.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Măsura 413.12 - „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” se încadrează în Axa III – „Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale” a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale.

Obiectivele specifice ale Măsurii 413.12 sunt crearea şi menţinerea locurilor de muncă în spaţiul rural, creşterea valorii adăugate în activităţile non-agricole, crearea şi diversificarea serviciilor pentru populaţia rurală, prestate de către micro-întreprinderi.

Printre obiectivele operaţionale se regăsesc crearea de micro-întreprinderi, dar şi dezvoltarea celor existente în sectorul non-agricol din spaţiul rural. Alte obiective operaţionale privesc încurajarea iniţiativelor de afaceri promovate în special de către tineri şi femei, încurajarea activităţilor meşteşugăreşti şi a altor activităţi tradiţionale, cât şi reducerea gradului de dependenţă faţă de agricultură.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 413.12 sunt micro-întreprinderile şi persoane fizice neînregistrate ca agenţi economici care se vor angaja însă ca până la data semnării contractului de finanţare să fie autorizate cu un statut minim de persoană fizică autorizată şi să funcţioneze ca micro-întreprinderi.

Se pot finanţa investiţiile în activităţi non-agricole productive care privesc industria uşoară, precum  articolele de pielărie, încălţăminte, lână, blană, tricotaje, produse de uz gospodăresc. Sunt, de asemenea, eligibile investiţiile în activităţi de procesare industrială a produselor lemnoase – începând de la stadiul de cherestea (ex. mobilă), în mecanică fină, asamblarea maşinilor, producţia de unelte şi obiecte casnice, de ambalaje sau alte asemenea investiţii.

Investiţiile pentru dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti, de artizanat şi a altor activităţi tradiţionale non-agricole cu specific local au în vedere prelucrarea fierului sau a lânii, olăritul, brodatul, sau confecţionarea instrumentelor muzicale tradiţionale. Totodată, pot fi finanţate şi activităţile de marketing – mici magazine de desfacere a propriilor produse obţinute din aceste activităţi.

În ceea ce priveşte crearea şi diversificarea serviciilor pentru populaţia rurală, printre investiţiile eligibile sunt cele pentru serviciile de croitorie, frizerie, cizmărie, dar şi cele care asigură conectarea şi difuzarea Internetului, mecanizarea, transportul – altele decât achiziţia mijloacelor de transport.

Sunt, de asemenea, eligibile investiţiile în protecţia fitosanitară şi însămânţare artificială a animalelor, în servicii pentru reparaţii maşini, unelte şi obiecte casnice.

 

 

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Coafezele, somate să își plătească impozitele! ANAF vrea să reducă evaziunea fiscală și pornește verificarea

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.