Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Drum de 2,4 kilometri modernizat în doar două luni, în judeţul Botoşani

Drum de 2,4 kilometri modernizat în doar două luni, în judeţul Botoşani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Primăria comunei Răchiţi a reuşit să obţină în această vară o finanţare guvernamentală pentru modernizarea unui drum în localitatea Costeşti, un drum de 2,4 kilometri. Licitaţia pentru execuţia lucrărilor a fost câştigată de firma Transporturi Auto iar pe 24 septembrie s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. După două luni, primul strat de asfalt este aproape turnat iar de mâine se va turna al doilea strat.

„În proporţie de 80% este turnat primul strat de asfalt. Dacă ne ajută vremea, mâine vom turna al doilea strat de asfalt. În primăvară vom finaliza şanţurile şi podeţele. Este un drum de 2,4 kilometri, valoarea investiţiei este 1,6 milioane de lei”, ne-a spus Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

În afara proiectului de modernizare a drumului, primăria Răchiţi mai are încă două proiecte pentru localitatea Costeşti. Este vorba de un cămin cultural şi un punct medical.

„Încercăm să facem până la sfârşitul anului fundaţia căminului cultural. În mod sigur, în primăvara anului viitor, căminul cultural de la Costeşti va fi finalizat. Termenul de execuţie este de 3 luni iar valoarea investiţiei este de 9,8 miliarde. Tot în primăvară vom realiza şi punctul medical. În această perioadă facem reabilitarea termică a şcolii din Costeşti pentru a reduce costurile cu încălzirea”, a adăugat primarul comunei Răchiţi, citat de btonline.ro.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani