Concursul Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!” ediția a IX-a, a ajuns la final - FOTO

Concursul Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!” ediția a IX-a, a ajuns la final - FOTO

Duminică s-a finalizat a XI a ediție a Concursului Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!”, proiect finanțat de Primăria municipiului Botoșani și Ministerul Educației Naționale prin I.Ș.J. Botoșani, fiind inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale poziția 74. Aplicanți: Asociația „Papucul doamnei” și Palatul Copiilor Botoșani.

Alături de organizatori, la festivitatea de deschidere, au fost reprezentanți ai Primăriei municipiului Botoșani, Agenției pentru Protecția Mediului și Direcției Silvice Botoșani.

Cu această ocazie a fost lansat și nr. 5 al revistei cu I.S.S.N. „Și gestul tău contează! Pentru mediu, pentru sănătate! 34 echipaje din 23 județe ale țării au concurat la diferite probe de recunoaștere floră, orientare în teren, cunoștințe despre mediu și protejarea lui, activități organizate de Prof. Renga Ioan Alexandru de la Palatul Național al Copiilor.

Și-au dovedit creativitatea și îndemânarea la atelierele de lucrucu tema „Deșeurile – prevenire, refolosire, reciclare, eliminare „urmate de tombola elevilor și activități interactive cu domnul Radu Căjvăneanu de la Centrul Europe Direct.

Proba surpriză susținută de Asociația Rorec a demonstrat încă odată importanța colectării și reciclării bateriilor și succesul parteneriatului.

Activitățile demonstrative: „Calitatea apei” și „Dușmanul invizibil” – teste de măsurare a calității apei și măsurarea radiației ultraviolete -au avut rol în formarea participanților și realizarea schimburilor de experiență. Excursia în situl de importanță comunitară – Pădurea Vorona a avut ca obiectiv principal observarea şi aprecierea biodiversității acestuia.

Pentru cunoașterea „simbolurilor botoșănene” pașii participanților au fost purtați spre Mănăstirea Vorona, Mănăstirea Sihăstria Voronei, Gorunul lui Cuza, atelierul meșterului popular Doina Mihalache (artă populară), Muzeul de etnografie și Centrul Istoric al municipiului. Activitatea „Premii pentru gesturi deosebite” a adus fericire atât în rândul elevilor cât și al profesorilor. Aceștia au primit diplome, premii și trofee de la coordonatorul concursului, Prof. Cecilia Vicoveanu.

Stirea anterioara

Filiala județeană Botoșani a ACOR implicată în susținerea economiei sociale

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.