Atelier de lucru privind Programul Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020 desfășurat la IȘJ Botosani

Atelier de lucru privind Programul Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020 desfășurat la IȘJ Botosani

În perioada 19-20 decembrie 2017, la Inspectoratul Școlar Judeţean Botoșani, se desfășoară un atelier de lucru privind Programul Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, la care participă reprezentanţi ai Direcţiei Învăţământ, Tineret și Sport din Municipiul Bălţi și ai Primăriei Municipiului Bălţi, din Republica Moldova:

Dubițkaia Tatiana, șef Direcție Învățămînt, Tineret și Sport;
Lichii Dana, șef Serviciu Asistență Psihopedagogică;
Șaric Oleg, consilier municipal, CMB;
Culibaba Sergiu, Serviciul relaţii externe și atragerea investiţiilor, Primăria Municipiului Bălţi.

Obiectivul derulării atelierului de lucru este conceperea unui proiect de tip soft în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, între Inspectoratul Școlar Judeţean Botoșani și Direcţia Învăţământ, Tineret și Sport din Municipiul Bălţi, care are în vedere crearea unui centru de pregătire transfrontalieră, în cadrul căruia să fie formate cadrele didactice care predau în clase unde există copii cu nevoi educaţionale speciale. Se va colabora cu Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică (SAP) din Bălţi și cu Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educaţională Botoșani (CJRAE). Obiectivul principal al proiectului va fi o mai bună integrare a copiilor cu nevoi educaţionale speciale în învăţământul de masă, prin formarea/ dezvoltarea competenţelor profesionale ale cadrelor didactice și crearea de servicii de intervenţie personalizate. Se dorește ca sustenabilitatea să fie asigurată, ulterior, de echipe formate din cadre didactice, psihologi și părinţi care au experienţă în comunicarea și colaborarea cu acești copii.

În perioada 2014-2020, Uniunea Europeană va finanţa Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).
Aria de cooperare este următoarea: România (judeţele: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați) și Republica Moldova (întreg teritoriul).

Aplicaţiile iniţiate recent vor putea fi depuse în cadrul apelului pentru proiecte de tip soft, Prioritatea 1.1 Cooperare instituțională în domeniul educațional în vederea creșterii accesului la educație și a calității acesteia.

Un proiect va putea avea un grant cuprins între 50.000 Euro și 400.000 Euro și va putea avea o durată cuprinsă între 12 și 18 luni.
Primul apel de propuneri de proiecte se va lansa în zilele următoare.
Pentru mai multe informatii privind Programul Ro-Ua-Md, se poate accesa pagina web oficială a acestuia: www.ro-ua.md.net.

Stirea anterioara

Polițiștii vă atenționează să fiți atenți în spațiile aglomerate de sărbători

Stirea Urmatoare

Exercițiu de amploare a pompierilor din Botoșani, Dorohoi și Săveni. Misiuni de salvare în cazul unor incendii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.