Voluntarii Rorec au lansat la Botoșani proiectul “Patrula de reciclare”

Voluntarii Rorec au lansat la Botoșani proiectul “Patrula de reciclare”

Asociația Română pentru Reciclare RoRec a lansat, joi, la Botoșani, proiectul  ”Patrula de reciclare”, în cadrul căruia școlile din județ sunt invitate să se înscrie la o competiție care are ca scop colectarea de DEEE-uri, baterii și acumulatori , lămpi, becuri, neoane la punctul de colectare amenajat în fiecare unitate școlară.

Deșeurile vor fi preluate ulterior de reprezentanții RoRec. Ediţia 2012-2013 a proiectului “Patrula de reciclare” a debutat pe data de 20 septembrie 2012 și se desfăşoară într-un număr extins de unităţi de învăţământ pre-şcolar şi pre-universitar până pe 15 iunie 2013.

La Botoșani, lansarea proiectului a avut loc în amfiteatrul Colegiului A.T Laurian, la eveniment participând consilierii educativi din mai multe școli din municipiu și județ. Proiectul se derulează împreună cu Primăriile, Inspectoratul Școlar și la Botoșani cu Agenția pentru Protecția Mediului.

“Acest proiect este permisiv, profesorii coordonatori având posibilitatea de a decide activitățile în care vor fi implicați copiii spre a fi stimulați să colecteze corect aceste deșeuri. Se pot organiza expoziții de desene, o zi de colectă pentru DEEEuri în școala mea”, a declarat Alexandra Arnăutu, reprezentant RoRec.

Anul acesta, se desfășoară a doua ediție la care se așteaptă un impact și mai mare decît anul trecut. Și asta deoarece se are în vedere implementarea proiectului în peste 20 de județe din țară, cu participarea a circa 650 de unități de învățământ, respectiv a peste 23.000 de copii.

La Botoșani, proiectul se va derula în 30 de unități școlare, astfel încât cei care doresc să participe se pot înscrie deja pe siteul asociației.

Unitățile școlare se pot înscrie pe site. Am făcut această limitare de 30 de școli pentru că, dacă se înscriu mai multe școli e mai greu să intri în competițiepentru premii, deoarece trebuie să aducă o cantitate uriașă de deșeuri. Vrem să creem acest obicei de a aduce aceste obiecte la locuri special amenajate, de la o vîstă foarte fragedă”, a mai spus reprezentantul RoRec.

Fiecare urnă amplasată în unitățile școlare va fi însoțit și de un flyer care va arătat explicațiile privind nocivitatea deșeurilor respective. La finalul acțiunii vor fi acordate și trei premii, respective cea mai mare cantitate de deșeuri colectate, cea mai mare cantitate de deșeuri colectată pe cap de copil și cea mai inspirată mascotă. Anul trecut, voluntarii Rorec au solicitat elevilor înscriși să imagineze logo proiectului și cel mai frumos reprezintă acum acțiunea.

La evenimentul de lansare a proiectului au participat inspectorul general Mihaela Huncă și directorul APM Botoșani, Dana Boariu.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

22 de absolvenți ai școlilor de agenți de poliție au fost încadrați la IPJ Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.