Sesiune de bacalaureat în februarie-martie şi meditaţii plătite de stat

Sesiune de bacalaureat în februarie-martie şi meditaţii plătite de stat

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, sâmbătă, că doreşte "instituţionalizarea" meditaţiilor pentru absolvenţii de liceu care nu promovează bacalaureatul, cursurile de trei-patru luni urmând să fie plătite de stat, iar o sesiune specială de examene să fie introdusă în februarie-martie.

Prezent la Arad pentru întâlniri cu profesorii din mediul universitar şi cu directorii de şcoli din mediul preuniversitar, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a spus că are în vedere "instituţionalizarea" meditaţiilor pentru cei care nu reuşesc să promoveze bacalaureatul, iar aceştia să primească o şansă în plus într-o sesiune specială de examene.

„Niciun sistem din lume nu are rată de succes de sută la sută (la bacalaureat – n.r.). Atunci când ai 200.000 – 300.000 de copii într-un ciclu, unii vor fi foarte buni, unii medii, unii nu vor ţine acelaşi ritm de pregătire. Nu trebuie să-i pedepsim pe cei care nu reuşesc de prima dată, trebuie sprijiniţi. Prin urmare, la Ministerul Educaţiei lucrăm la un proiect ca instituţiile de învăţământ acreditate, respectiv liceele şi universităţile să poată să desfăşoare meditaţii instituţionalizate pentru o perioadă de trei – patru luni, strict cu programa de bacalaureat", a declarat ministrul.

Remus Pricopie a spus că după aceste cursuri absolvenţii ar fi examaminaţi într-o sesiune de bacalaureat care ar fi programată în februarie-martie.

„Nu exclud să introducem o sesiune de bacalaureat, după ce se termină această sesiune de pregătire. Apare o singură problemă, aceea că programul, calendarul şcolar este foarte încărcat", a spus ministrul, adăugând că se caută soluţii pentru stabilirea unui calendar.

Întrebat dacă nu există riscul ca tinerii să nu fie interesaţi de meditaţii, pentru că programe similare au fost desfăşurate în unele licee şi universităţi, dar nu au avut succes, ministrul a spus că în primul an "este foarte posibil ca absolvenţii să nu fie foarte interesaţi de meditaţii".

„Intenţionăm ca aceste cursuri să fie finanţate de stat, fie pe proiecte cu fonduri structurale, fie că vorbim de bugetul statului", a completat Pricopie. Sursa: realitatea.net

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Noi schimbări în cazul Cardului de Sănătate! Ce trebuie să știe românii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.