Rezultatele la capacitate sunt jalnice!

Rezultatele la capacitate sunt jalnice!

1078 de elevi nu au reuşit să ia nota cinci la examenul de capacitate. Alte câteva mii au obţinut note mici. Cu toate acestea, majoritatea vor deveni liceeni pentru că şcolile şi-au suplimentat numărul de locuri ca să atragă fonduri de la stat.

 

5480 de absolvenţi de gimnaziu au participat la evaluarea naţională. Şocant este că 20% dintre ei nu au reuşit să obţină măcar nota cinci la cel mai important examen din viaţa lor.

La limba română a fost jale. 42 de absolvenţi de gimnaziu au luat note cuprinse între 1 şi 1,99 iar alţi 786 de candidaţi au primit între 2 şi 4,99. Puţin peste 1000 au luat note de şapte, restul fiind notaţi cu calificative mai slabe. Doar 11 elevi au ştiut de 10 limba maternă, scrie adevarul.ro.

 

Nici la matematică nu stau mai bine absolvenţii de gimnaziu din Botoşani. 66 dintre ei nu au reuşit să obţină măcar două puncte iar alţi 1500 au primit note sub cinci. Cei mai mulţi au ştiut de şase şi doar 39 au primit 10 la această probă. Şi mai interesant este că un singur elev, absolvent al Colegiului Mihai Eminescu, a primit nota 10 la ambele probe de examen.

„Ne-au furat la note"

247 de contestaţii au fost depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Cele mai multe sunt înregistrate la matematică. „ Eu mi-am calculat baremul şi ieşea 7,80. Lucrarea mi-a fost notată cu 6,40. Ne-au furat la note iar subiectele au fost foarte grele la matematică", a spus Adrian Babliuc, unul dintre contestatari. Compunerile le-au dat bătăi de cap unora dintre elevi care acuză profesorii corectori de subiectivism. „ A fost un subiect de creaţie. Imaginaţie mea nu a fost pe pe plcul lor", a spus Anduţa Timofciuc, una dintre candidate care a reuşit să obţină doar nota 6,50 la proba de limbă română. Tezele vor fi recorectate până luni când se va face repartizarea computerizată în licee.

"Cred că se va intra şi cu nota 2 la liceu“

Din noul an şcolar, şcolile vor primi finanţare în funcţie de numărul de elevi. Ca să primească fonduri mari de la primării, cele 26 de licee şi şcoli profesionale din tot judeţul şi-au suplimentat numărul de locuri ca să atragă cât mai mulţi absolvenţi. Inspectorii şcolari sunt convinşi că , în ciuda rezultatelor jalnice, majoritatea elevilor semianalfabeţi vor deveni liceeni „Se va intra la liceu şi cu nota doi. Evident, la şcolile mai slab cotate dar vor deveni liceeni chiar dacă sunt slab pregătiţi. ", a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct IŞJ Botoşani.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

300 de locuri sunt puse la dispoziția tinerilor de Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.