Ochiul critic: „Un nou mod de gândire e necesar dacă oamenii vor să supravieţuiască!”

Ochiul critic: „Un nou mod de gândire e necesar dacă oamenii vor să supravieţuiască!”

Acesta a fost motto-ul activităţii extracurriculare „Ochiul critic”, desfăşurată în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale la Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi. Scopul urmărit a fost identificarea impactului activităţii umane asupra mediului înconjurător prin analizarea unor situaţii concrete din realitatea apropiată.

Echipa de proiect, formată din prof. Ludmila Buhaschi, prof. Sonea Tiulea, prof. Gabriela Furtună şi prof. Cătălina Ghileschi, a vizat atingerea următoarelor obiective:

-formarea unor deprinderi de depistare a situaţiilor problemă în ceea ce priveşte protecţia mediului;

-evidenţierea efectelor pozitive şi negative ale intervenţiei omului în mediul înconjurător;

-imortalizarea acestora cu ajutorul camerei foto;

-formularea unor opinii personale referitoare la aspectele identificate.

În prima parte a activităţii, elevii claselor a VI-a A, a VII- a  A, a VII- a  B şi a VIII- a  A, însoţiţi de cadrele didactice, au realizat o vizită de documentare în municipiul Dorohoi. Cu această ocazie, ei au explorat realităţile din mediul în care trăiesc, au identificat  acţiunile de poluare sau de protejare a mediului, imortalizându-le cu ajutorul camerelor foto.

Imaginile surprinse au fost valorificate ulterior în cadrul unui workshop. După ce şi-au notat opiniile sub fiecare fotografie, elevii le-au organizat antitetic pe două panouri: „Ne-a plăcut...”, „Nu ne-a plăcut...”

Printre aspectele negative sesizate de ochiul critic al elevilor se numără clădirile abandonate (unele aflate în stare avansată de degradare), fântânile poluate, maşinile parcate pe spaţiile verzi (din lipsa locurilor de parcare), deşeurile aruncate la întâmplare, mobilierul stradal deteriorat, gardul viu distrus, potecile croite prin spaţiile verzi.

Prin această activitate, elevii au conştientizat impactul negativ al acţiunilor umane iresponsabile, apreciind totodată avantajele faptului de a trăi într-un mediu curat, nealterat.

Sursa: DorohoiNews.ro

Vezi GALERIE FOTO - Click AICI!

 

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

AJOFM Botoșani pregătește prima Bursă a locurilor de muncă din anul 2024. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.