Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
IȘJ Botoșani, gazda Conferinței Finale din cadrul Proiectului „Formarea continuă a profesorilor de limba română în societatea cunoaşterii” - FOTO

IȘJ Botoșani, gazda Conferinței Finale din cadrul Proiectului „Formarea continuă a profesorilor de limba română în societatea cunoaşterii” - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Aproximativ 200 de profesori, directori de școli și inspectori școlari din aproape toată țara s-au întâlnit astăzi, 22 noiembrie 2013, la Hotel Belvedere din Botoșani, în cadrul Conferinței Finale din cadrul proiectului „Formarea continuă a profesorilor de limba română în societatea cunoaşterii”, cod contract: POSDRU/87/1.3/S/63576. Conferința se desfășoară în perioada 21-24 noiembrie 2013.

Proiectul „Formarea continuă a profesorilor de limba română în societatea cunoaşterii” este în conformitate cu politicile și strategiile europene și naționale în domeniul educației, al învățării pe tot parcursul vieții, al ocupării și al incluziunii sociale, transpuse în POSDRU, deoarece își propune instruirea a 130 de formatori și a 3800 de cadre didactice.

În cadrul acestei Conferințe Finale au participat atât oficialități județene cât și naționale printre care amintim pe prefectul Costică Macaleți, senator Doina Federovici, senator Liviu Pop, Paul Ioan Pavăl, vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani, Nușa Lupan Dumitriu, inspector școlar general din Ministerul Educației Naționale, Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani, Silvia Diaconu, directorul CCD Botoșani, Vasilica Zaharia, inspector școlar general IȘJ Vrancea, Burducea Geta, inspector general adjunct IȘJ Buzău, Pintea Enea Mirela, inspector general adjunct IȘJ Mehedinți, Viorel Stan, inspector școlar general IȘJ Neamț, Gheorghe Lazăr, inspector școlar general IȘJ Suceava, Lucian Faliboga, inspector pentru managementul resursei umane IȘJ Constanța și Octav Ivănescu, reprezentant SIVECO România.

„Profesorul de limba română joacă un rol aparte în contextul educației românești. El are puterea de a transforma programa școlară într-o lecție de viață. Are puterea de a face dintr-o exegeză o pildă și dintr-o analiză morfo-sintactică un pas înainte în comunicarea corectă și eficientă a unei idei. Poate de aceea, când mă refer la profesorul de limba română, afirm, cu destulă invidie, e drept, că este primus inter pares (n.r. cel dintâi dintre egali)! Acest proiect a fost, cred eu, o șansă pentru toți beneficiarii săi de la catedră de a împleti căldura tradiției didactice românești cu pragmatismul modernismului european în sprijinul elevilor de astăzi – oamenii de mâine. A fost o șansă de a-i ajuta pe dascăli să găsească drumul cel mai scurt de la tabla mirosind a praf de cretă la sufletele celor cărora le vorbesc. Bun-venit la Botoșani dragi oaspeți, bun-venit în orașul în care, în plină reformă curriculară, glasul domnului Trandafir încă se mai face auzit!”, a declarat pentru Dorohoi News, Mihaela Huncă, ispector general al IȘJ Botoșani.

Obiectivul proiectului, desfășurat în perioada octombrie 2010 – noiembrie 2013 (30 de luni), este formarea și dezvoltarea competențelor cadrelor didactice din aria curriculară „Comunicare” de a implementa un curriculum și dezvoltarea profesională continuă a acestora pe componenta instruirii diferențiate a elevilor.

Sursa: DorohoiNews.ro

Vezi Galerie FOTO de la Conferința Finală, Click AICI!


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani