Cum se încheie mediile în acest an școlar? Secretar de stat: „Va trebui să existe și corigență”

Cum se încheie mediile în acest an școlar? Secretar de stat: „Va trebui să existe și corigență”

Indulgență sau obiectivitate? Sorin Ion, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar în Ministerul Educației, spune pentru site-ul de educație Școala 9 că lipsa tezelor școlare și contextul online păstrează posibilitatea corigenței. Dar le recomandă profesorilor să își adapteze evaluarea la condițiile actuale și să fie mai înțelegători.

Secretarul de stat Sorin Ion crede că profesorii trebuie să vină mai mult în sprijinul elevilor, să fie mult mai atenți cu ei și cu ce cunoștințe învață în perioada asta.

„E bine totuși să-i ajutăm mai mult pe copii în perioada asta. Cu alte cuvinte, componenta de evaluare să fie mult mai atent tratată de profesori. În niciun caz dacă n-ai știut, ai 4, la revedere!, asta eu n-o recomand nici în vremuri normale, nu numai în vreme de pandemie. Ci să-i dăm elevului o șansă în plus”, a mai spus Sorin Ion. Deși chiar mesajul autorităților este dual, oficialul din MS motivează păstrarea exigenței în timpul scenariului roșu pentru a nu risca să „să cădem în extrema cealaltă dacă tot nu ne lasă corigenți, ce rost are să mai învăț?”.

Potrivit legii, sunt declarați corigenți elevii care obțin medii anuale sub 5 la o disciplină de studiu. Elevii de la clasele primare care au primit calificative de insuficient pentru că au manifestat dificultăți de învățare recuperează în anul școlar următor.

Regulamentul de organizare al școlii arată că acești elevi rămân în colectivele în care au învățat și intră, pe parcursul anului școlar următor, într-un program de remediere/recuperare școlară, realizat de un învățător împreună cu un specialist de la centrul județean de resurse și asistență educațională.

„Evaluare înseamnă și întrebare, și răspuns al elevului în timpul orei online. Nu cred că va fi o problemă cu încheierea mediilor. Le spun profesorilor să facă evaluarea cât se poate de riguros, dar, în același timp, și înțelegând condițiile prin care trec copiii. Dacă un elev refuză să participe, refuză să comunice cu tine, atunci nu ai încotro, va trebui să existe și corigență”, nuanțează secretarul de stat.

Stirea anterioara

Sesiune online de informare pentru IMM inclusiv din Botoșani

Stirea Urmatoare

Inspectoratul de Jandarmi Județean invită botoșănenii pe Pietonalul Unirii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.