Chletuielile cu modernizarea laboratoarelor de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava realizate în proporție de 90%

Chletuielile cu modernizarea laboratoarelor de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava realizate în proporție de 90%

O nouă conferință susținută luni, 9 noiemnrie 2015, în cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava, începând cu ora 11:00, a prezentat noi informații cu privire la stadiul actual de implementare a proiectului „Centrul integrat de cercetare, dezvoltare și inovare pentru Materiale Avansate, Nanotehnologii și Sisteme Distribuite de fabricație și control” (Acronim MANSiD).

Valoarea totală a proiectului este de 31.460.699 lei, din care asistență financiară nerambursabilă acordată de FEDR este de 26.823.391,97 și cea acordată Guvernul României este de 4.637.307,03. Proiectul se implementează pe o durată de 9 de luni, începând cu 10 aprilie 2015. La momentul actual, proiectul se află în faza de recepție, livrare a noilor tehnologii, lucrările de modernizare realizându-se în proporție de 90%.

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de cercetare-dezvoltare și inovare multi-disciplinară și inter-disciplinară prin dezvoltarea infrastructurii specifice și atragerea de tineri cercetători și specialiști de înaltă calificare, atât pentru Universitate cât și pentru firmele care au departamente de cercetare și dezvoltare în zona de Nord-Est a României.

„Ceea ce am reușit să facem în aceste 7 luni, ne situează pe o poziție destul de bună. Lucrările de modernizare au fost realizate în proporție de 90%; suntem în faza de amenajare a spațiului, urmând ca la sfârșitul acestei luni să fie dat în folosință 60% din tehnologie și amenajare. Sunt diverse probleme care apar, tensiuni interioare și exterioare, dar căutăm cele mai bune soluții. Pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie, lucrurile se apropie din ce în ce mai mult de o formă finală.”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Dimian.

Laboratoarele componente abordează următoarele direcții de cercetare:

L1. Laborator de materiale avansate multifuncționale
L2. Laborator pentru nanotehnologii de stocare și procesare a informației
L3. Laborator pentru cercetări avansate privind caracterizarea materialelor metalice şi nemetalice
L4. Laborator pentru cercetări privind finisarea magneto-reologică a materialelor utilizate în industria optică, electronică şi a materialelor ceramice si compozite
L5. Laborator pentru cercetări privind tehnologiile avansate de prelucrare cu roboți şi sisteme flexibile
L6. Laborator de cercetări privind tehnologiile performante de fabricație si management integrat
L7. Laboratorul de mașini inteligente și vizualizarea informației
L8. Laborator de dezvoltare a aplicațiilor distribuite de monitorizare şi control a proceselor industriale
L9. Laborator de cercetări privind sistemele de simulare, integrare şi testare „hardware-in-the-loop”- HIL pentru controlul prototipuri rapide
L10. Laboratorul de inventică și transfer tehnologic
L11. Laborator de incubare a afacerilor

Din cele 31 mil. lei, până în acest moment au fost contractate 27 mil. lei, urmând ca cele 4 mil. rămase să fie folosite pentru achiziționarea de mobilier și pentru cheltuieli folosite în situații limită. Până pe 30 decembrie susținătorii proiectului spun că ar trebui să rezolve problema facturilor și a proceselor verbale de recepție.

Stirea anterioara

Atenție șoferi: DJDP Botoşani informează populaţia că se efectuează lucrări pe unele drumuri județene

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.