Nebunia chinezilor nu are limite! Pot modifica copiii înainte să se nască. E înspăimântător!

Nebunia chinezilor nu are limite! Pot modifica copiii înainte să se nască. E înspăimântător!

Oamenii de știință chinezi au reușit, pentru prima dată, să modifice gene din embrioni umani. Acest lucru confirmă temerile că au fost desfășurate experimente secrete, al căror scop nu este clar.

Cercetătorii au reușit să modifice o genă responsabilă pentru o boală fatală a sângelui.

Totuși, se pare că au întâmpinat câteva probleme, din cauza cărora tehnica nu va putea fi folosită la o scară largă în viitorul apropiat, dar ar putea fi utilă, pe viitor.

Practic, chinezii au vrut să modifice ADN-ul uman pentru a vedea dacă pot eradica bolile şi cauzele lor.
Modificările genetice, între știință și etică

Cu toate acestea, specialiştii avertizează că modificările genetice ar putea avea un efect devastator asupra rasei umane. Practic, evoluţia naturală a omului e blocată în stadiul de embrion şi modificată. Cercetătorii nu ştiu efectele modificării unei gene, iar mutaţiile apărute ar putea duce la efecte neaşteptate.

Echipa de cercetători a făcut experimentul pe embrioni neviabili, pe care i-a injectat cu o enzimă CRISPR/Cas9, care lipeşte şi desparte ADN-ul în diverse porţiuni. Complexul de enzime poate fi programat pentru a ţinti către o anumită genă afectată, care este apoi înlocuită sau reparată cu ajutorul unei molecule introduse în acelaşi timp. Sistemul a fost folosit în celule adulte umane şi în embrioni de animale, dar nu a fost folosită niciodată în embrioni umani.

Cercetătorii au vrut să vadă dacă pot să modifice un embrion deja fertilizat, dar neviabil. Practic, toate celulele produse de acest embrion ar avea gena îmbunătăţită. Embrionii folosiţi de chinezi nu puteau fi folosiţi pentru fertilizări in vitro, deoarece aveau fertilizare din două surse de spermă, ceea ce nu poate duce la o naştere, chiar dacă embrionii se pot dezvolta în primă fază.

Studiul a fost respins de publicațiile științifice renumite

Echipa din China a înjectat 86 de embrioni şi a aşteptat 48 de ore. 54 de embrioni au fost testași, iar cercetătorii au descoperit că 28 au fost modificaţi, dar chiar și în cazul acelora, doar o porţiune din ADN conţinea materialul genetic modificat. Eșecul ar fi putut fi cauzat și de faptul că s-au folosit embrioni neviabili.

„Dacă vrei să o faci pe embrioni normali, rata de succes trebuie să fie de 100%. Ne-am oprit, pentru că tehnologia nu e sigură”, a declarat Junjiu Huang, liderul echipei de la Universitatea din Guangzhou. De asemenea, echipa sa a observat numeroase mutaţii pe care le-a generat enzima introdusă, în altă parte a genomului. Citeste mai mult pe playtech.ro

Stirea anterioara

Colban confirmat pe banca echipei FCM Dorohoi pentru sezonul următor. V. Mihalachi: „Ca să faci performanţă, trebuie să rezişti sub o presiune puternică”

Stirea Urmatoare

Exercițiu de amploare a pompierilor din Botoșani, Dorohoi și Săveni. Misiuni de salvare în cazul unor incendii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.