Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
 Țigarete de contrabandă, ascunse într-un atelaj hipo sub gunoi de grajd, descoperite de poliţiştii de frontieră

Țigarete de contrabandă, ascunse într-un atelaj hipo sub gunoi de grajd, descoperite de poliţiştii de frontieră

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii de frontieră au identificat patru cetăţeni români care transportau, ascunse într-un atelaj hipo, aproximativ 5.500 pachete ţigarete de contrabandă.

Unul dintre bărbaţi, care a mai fost depistat transportând ţigări de contrabandă în luna mai a acestui an, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Judecatoriei Iaşi cu propunerea de arestare preventivă.
 
Acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră în data de 23 noiembrie 2015, în jurul orei 18.00 au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în cadrul căreia au oprit pentru control, la intrare în localitatea de frontieră Cârniceni, două atelaje hipo, în care se aflau câte două persoane de sex masculin.

În urma controlului efectuat, într-un atelaj hipo, mascate sub gunoi de grajd, au fost descoperite patru colete, învelite în folie de culoare neagră, în care erau ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.

Cele patru persoane, cetăţeni români cu vârste cuprinse între 16 şi 24 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari. Astfel, s-a stabilit faptul că ţigaretele au fost trecute peste râul Prut cu ajutorul unei funii, în timp ce persoanele din al doilea atelaj, cu rol de antemergător, supravegheau zona.

De asemenea, s-a mai stabilit ca unul dintre bărbaţii în cauză, I. S., în vârstă de 24 ani, a mai fost depistat în luna mai a acestui an transportând ţigări de contrabandă, fiind cercetat in stare de libertate, sub control judiciar, pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Totodata, in urma inventarierii conţinutului coletelor a rezultat cantitatea de 5.490 pachete de ţigări, diferite mărci, de provenienţă R. Moldova.

Ţigaretele în valoare de aproximativ 43.283 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Făţă de I. S. a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Judecatoriei Iaşi cu propunerea de arestare preventiva.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani