Tabăra „Un penel pentru credință” a ajuns la final - FOTO

Tabăra „Un penel pentru credință” a ajuns la final - FOTO

În perioada 28 august – 2 septembrie 2023, la Vorona, s-a organizat  Tabăra ,,Un penel pentru credință", ediția a XXVII-a. 

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, în parteneriat cu Primăria comunei Vorona, s-au bucurat și în acest an de prezența unui număr de 31 de participanți, după cum urmează:

Claudia Pădurariu, Vorona;
Anastasia Olaru, Vorona;
Patricia Pricopie, Vorona;
Oana-Maria Petrescu, Vorona;
Sabina Grebeniță, Vorona;
Cristian Velescu, Vorona;
Maria Roșu, Vorona;
Mihail Roșu, Vorona;
Teodora Bîrleanu, Vorona;
Laura Axinte, Vorona;
Andreea Știrbu, Vorona;
Maria Todirișcă, Vorona;
Medeea Penciuc, Botoșani;
Antonia – Sarah Gavril, Botoșani;
Ștefania Barabaș, Răchiți, Botoșani;
Teodora Anușca, Vorona;
Ștefania Corneanu, Vorona;
Samuel Livadariu, Vorona;
Simina Iustin, Vorona;
Antonia Huțanu, Vorona;
Ioana-Sabina Rumeghea, Botoșani;
Ilinca Rumeghea, Botoșani;
Alexandru Butnariu, Botoșani;
Teodor Butnariu, Botoșani;
Maria-Miruna Butnariu, Botoșani;
Bianca Anastasia Apație, Botoșani;
Tudor-David Cioban, comuna Mihai Eminescu, Botoșani;
Nicoleta Vlascu, Vorona;
Onufrie Stelian Savucă, Botoșani;
David Nectarie Sandu, Botoșani;
Alexia Maria Baltag, Botoșani.

Timp de 5 zile, participanții au descoperi domeniul picturii sub îndrumarea coordonatorilor, după cum urmează: pictură icoane pe lemn - pr. Teodor Cenușă și pictură icoane pe sticlă, prof. Alina Gavril. 

Tot în cadrul acestei tabere, participanții au pictat împreună cu doamna prof. Grunzac Talida, căsuțe pentru păsări. Pe lângă aceste ateliere de pictură, cei prezenți au vizitat mănăstirea Vorona, au participat la Sf. Liturghie, bucurându-se și de o drumeție până la Mănăstirea Sihăstria Voronei și Peștera Sihastrului. Pe data de 30 august, participanții s-au întâlnit cu doi meșteri populari din Vorona, respectiv meșterul popular Constantin Ciubotarița și Valentin Matraș. Cel dintâi meșter amintit, le-a povestit tinerilor despre prelucrarea pieilor și blănurilor. Prezentându-le și rezultatele muncii sale, precum: căciuli, brâie, curele. Iar meșterul Valentin Matraș, le-a prezentat meșteșugul împletitului din nuiele de răchită, prezentându-le, și dumnealui,  o parte dintre rezultatele muncii sale precum coșuri de diferite mărimi.

Odată cu încheierea taberei, sâmbătă, 2 septembrie 2023, alături de participanți și o parte dintre persoanele apropiate acestora,  a avut loc sfințirea icoanelor de către părintele Dabija Metodie de la Mănăstirea Vorona, părintele Teodor Cenușă de la Capela Militară Botoșani  și Maica Evghenia de la Mănăstirea Vorona.

Stirea anterioara

De ce gogoșarii sunt buni pentru cei care practică un sport

Stirea Urmatoare

Pompierii au intervenit la stingerea a trei incendii de vegetație uscată în ultimele 24 de ore

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.