Unde se pune detergentul lichid în mașina de spălat. Sigur ai greșit și tu compartimentul

Unde se pune detergentul lichid în mașina de spălat. Sigur ai greșit și tu compartimentul

Unde se pune detergentul lichid, cum să îl folosești corespunzător când speli rufe. Ai putea spune că un lucru banal ca acesta nu necesită un ghid și nici prea multe explicații, însă poate nu știai, dar foarte multe persoane folosesc greșit detergentul de spălat haine. A ști cum se folosește corespunzător detergentul și unde se pune în mașina de spălat va prelungi atât viața obiectelor de îmbrăcăminte, cât și pe cea a mașinii.

1. Unde se pune detergentul lichid, tot ce trebuie să știi când speli rufe
2. Unde se pune detergentul solid în mașina de spălat?
3. Unde se pune detergentul lichid în mașina de spălat?
4. Cât de mult detergent lichid trebuie să folosești?

Unde se pune detergentul lichid, tot ce trebuie să știi când speli rufe
Petele albe, urmele care nu ies la spălat, mirosul neplăcut al hainelor, precum și defecțiunile frecvente ale mașinii de spălat – toate pot fi consecințe ale faptului că nu utilizezi cum trebuie detergentul de rufe ori nu torni balsamul de rufe în mod corespunzător.

Nimeni nu vrea să admită că nu știe cu adevărat cum se folosește o mașină de spălat, iar asta reprezintă o eroare comună. Ne gândim că alegem un program, punem detergent și apăsăm start… ce poate fi așa greu? Totuși, mașina de spălat păstrează și ea câteva secrete, despre care o bună parte din noi nu știu.

Este important să înțelegem că o bună cunoaștere a modului adecvat în care se folosește detergentul, inclusiv unde se pune acesta, poate să prelungească durata de viață a mașinii de spălat, dar și a hainelor. În majoritatea cazurilor, containerul pentru detergent al mașinilor automate este împărțit în trei compartimente.

Unul dintre ele, cel de dimensiuni mai mici, este marcat cu simbolul „floare“ sau sau „steluță“ și este destinat balsamului de rufe. Celelalte două compartimente ale containerului sunt marcate cu cifre romane (I și II) sau litere (A și B).

În compartimentul marcat cu cifra I sau litera A se pune detergent numai în cazul în care setezi programul „Prespălare“ sau „Îmnuiere“. Pentru spălarea intensivă a hainelor trebuie să pui detergentul în compartimentul II (B). De regulă, acesta are cel mai mare volum, cu toate că unii producători realizează ambele compartimente pentru detergent de aceeași mărime.

Dacă marcajul s-a șters între timp, poți folosi mașina de spălat selectând programul „Prespălare“ și lăsând containerul deschis. Dacă vei proceda astfel, apa va pătrunde în sertarul pentru spălarea intensivă.

Detergenul solid poate fi întrebuințat în două moduri: fie îl adaugi în sertarul de detergent, fie îl pui în mașina de spălat, într-un sac de plasă. Alegerea îți aparține. Multe persoane preferă să pună detergent sub formă de pulbere direct în cuvă, întrucât acesta se dizolvă mai greu decât cel lichid. În multe cazuri, detergentul solid nu se dizolvă în întregime și rămâne în sertăraș.

În schimb, atunci când îl pui în cuvă, detergentul are suficient timp să se dizolve până la ciclul de spălare, din compartimentul containerului fiind extras doar când mașina ajunge la ciclul de „obținere detergent“. Pentru a beneficia de cele mai bune rezultate, asigură-te că urmezi instrucțiunile de pe etichete.

Modul de utilizare a detergentului lichid depinde de consistența și concentrația sa. Producătorii recomandă ca detergenții lichizi să fie adăugați în același compartiment unde se pune detergentul solid pentru spălarea intensivă a hainelor (detergentul lichid nu este destinat pentru prespălare).

În cazul în care detergentul lichid pe care obișnuiești să îl folosești este vâscos, ar fi bine să-l torni direct în cuva mașinii de spălat, evident, după ce ai pus toate hainele în ea. Dacă vei turna detergentul cu o vâscozitate mare în sertarul mașinii de spălat, trebuie să știi că, spre deosebire de cel foarte lichid, gelul se va scurge foarte încet. Pe cale de consecință, acesta va ajunge și în apa de clătire.

Unele geluri se găsesc pe rafturile supermarketurilor în recipiente cu dozator special. În această situație, detergentul poate fi pus în cuva mașinii de spălat cu tot cu dozatorul din plastic. Gelul se va curăța în totalitate de pe pereții capacului în timpul procesului de spălare.

Cât de mult detergent lichid trebuie să folosești?
Când vine vorba despre mașinile de spălat automate, sunt recomandați detergenții care nu fac multă spumă. Pe ambalajul acestor detergenți vei vedea scris cuvântul „automat“ sau, în unele cazuri, „matic“, precum și o pictogramă cu imaginea unei mașini de spălat.

Chiar și astfel de detergenți pot produce multă spumă dacă se exagerează cu doza. De obicei, pe ambalajul detergenților este menționat și consumul recomandat de produs. Totuși, doza standard pentru spălarea hainelor este următoarea: 1 lingură de detergent pentru 1 kg de rufe uscate. Așadar, dacă mașina de spălat are capacitatea de 5 kg, dar o umpli pe jumătate, 2-3 linguri de detergent sunt de ajuns.

Stirea anterioara

Transport ilegal de lemne depistat de polițiști la Botoșani

Stirea Urmatoare

Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei! Cei trei polițiști care l-au găsit pe Aryan în pădure

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.