Cum și când poți face cununia civilă în aer liber în 2024. De ce acte ai nevoie

Cum și când poți face cununia civilă în aer liber în 2024. De ce acte ai nevoie

Cuplurile care doresc să oficieze cununia civilă anul acesta trebuie să se pregătească din timp, deoarece au nevoie de anumite acte. Care sunt acestea, aflați în rândurile următoare.

Cei care au decis să facă marele pas anul acesta și vor să spună „da” în fața ofițerului de stare civilă trebuie să știe de ce documente au nevoie înainte, deoarece fără acestea, cununia nu poate avea loc.

Căsătoria se va încheia după 10 zile calendaristice, respectiv între a 11-a și a 14-a zi de la data depunerii actelor. Acestea trebuie să cuprindă atât ziua când a fost făcută declarația, cât și ziua în care se oficiază căsătoria.

Declarația de căsătorie se face de către viitorii soți, în scris, la primăria locului de domiciliu sau de reședință al unuia dintre ei.

De asemenea, pentru căsătoria în altă localitate decât cele de domiciliu, mirii trebuie să vorbească cu reprezentanții primăriei. Aceștia vor oficia ceremonia pentru a obține aprobarea de organizare a evenimentului pe raza localității respective.

Este bine de știut că această aprobare trebuie aprobată din timp. Soții au posibilitatea de a căsători pe o navă care arborează pavilion românesc în largul mării.

Țara noastră se află printre puținele care permit căpitanului unei nave să oficieze căsătorii, acestea fiind valabile din punct de vedere legal.

Acte necesare pentru căsătoria în aer liber
Pentru ca marele moment să fie oficializat în aer liber, trebuie, de asemenea, să obțineți o aprobare a cererii de oficiere din partea primăriei din localitatea în care dorești să te cununi civil în aer liber.

Va trebui să depuneți la primărie următoarele documente:
Act de identitate original și copie
Certificat de naștere original și copie
Certificat medicale valabil 14 zile
Documente original și copie, traduse și legalizate (dacă e cazul) din care să reiasă desfacerea căsătoriei anterioare sau certificatul de deces al soțului/soției.

Stirea anterioara

Stresul cronic poate provoca declanșarea Alzheimerului

Stirea Urmatoare

Peste 600 de locuri de muncă vacante la nivelul județului Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.