Cum se curăță aparatul de aer condiționat în 5 pași simpli. Nu ai nevoie să suni un profesionist

Cum se curăță aparatul de aer condiționat în 5 pași simpli. Nu ai nevoie să suni un profesionist

Cum ar trebui curățată unitatea de aer condiționat de la fereastră. Curățarea unității de aer condiționat ajută la îmbunătățirea performanței și a longevității acesteia.

Verile din ce în ce mai fierbinți ne arată că aerul condiționat nu mai este un lux, ci o necesitate. Dacă aveți o unitate de aer condiționat, este indicat să faceți o întreținere simplă pentru a o ajuta să funcționeze cât mai eficient. Trebuie să schimbați filtrul în mod regulat, pentru a vă asigura că menține casa la o temperatură confortabilă și durează cât mai mult.

Conform CNET, prin curățarea aparatului de aer condiționat, veți preveni creșterea mucegaiului în interior și veți prelungi durata de viața a aparatului. În plus, o unitate de aer condiționat bine întreținută folosește mai puțină energie decât una murdară.

Cum puteți păstra unitatea de aer condiționat curată, funcțională și eficientă
Curățarea unui aparat de aer condiționat poate părea dificilă dacă nu ai făcut-o niciodată. Din fericire, chiar și un începător poate efectua întreținerea de bază cu efort minim și fără echipamente speciale.

Cu următoarele sfaturi, vă puteți păstra unitatea de aer condiționat curată, funcțională și eficientă din punct de vedere energetic.

Adunați materialele de curățare
Veți avea nevoie de câteva articole pentru a oferi aparatului de aer condiționat o curățare temeinică. Înainte de a începe, luați următoarele materiale:
Apă caldă
Săpun sau detergent de vase
Pânză reutilizabilă
Tavă de scurgere pentru a fi plasată sub unitate
Flacon pulverizator umplut cu peroxid de hidrogen 3%.
O perie cu peri moi
Aer comprimat
Șurubelniță

Iată cei cinci pași pe care trebuie să-i urmați:

1. Curățați filtrul
Curățarea filtrului din interiorul unității de aer condiționat este cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru ca acesta să funcționeze fără probleme. Este bine să spălați filtrul lunar, chiar dacă nu curățați întregul aparat.

Iată cum să o faceți:
Mai întâi, asigurați-vă că aparatul de aer condiționat este deconectat, apoi scoateți panoul frontal și scoateți filtrul.

Dacă este acoperit cu praf sau păr, folosiți un aspirator pentru a îndepărta cât mai multe resturi posibil. Apoi, spălați filtrul cu apă caldă și săpun și lăsați-l să se usuce. Așteptați până când se usucă complet, înainte de a-l pune înapoi în unitatea de aer condiționat.

De asemenea, este indicat să înlocuiți filtrul aparatului de aer condiționat în mod regulat. Frecvența exactă va depinde de cât de mult folosiți aparatul și de factorii de mediu, dar ar trebui să încercați să schimbați filtrul la fiecare șase săptămâni până la șase luni.

2. Ștergeți grătarul și exteriorul
În timp ce filtrul se usucă, spălați grătarul cu apă caldă și detergent de vase. Dacă nu doriți să-l spălați, puteți folosi o cârpă umedă reutilizabilă pentru a o șterge, dar asigurați-vă că curățați bine între golurile pe unde iese aerul. Lăsați-l să se usuce complet înainte de a-l reatașa.

După ce ați curățat grătarul, ștergeți partea de sus și părțile laterale ale aparatului de aer condiționat. Aveți grijă să pătrundeți în spații mici unde se adună murdăria și praful. Așteptați până când grătarul și exteriorul sunt complet uscate, înainte de a porni unitatea.

3. Ștergeți aripioarele și bobinele
Este timpul să vă suflecați mânecile și să intrați în unitatea de aer condiționat. Nu trebuie să ștergeți aripioarele și bobinele de praf de fiecare dată când curățați aparatul de aer condiționat, dar majoritatea producătorilor recomandă să o faceți trimestrial sau semestrial.

Mai întâi, luați o perie cu peri moi și periați ușor aripioarele de aluminiu din interiorul aerului condiționat. Faceți operațiunea cu răbdare deoarece aripioarele se îndoaie ușor și pot fi ascuțite. Dacă observați aripioare îndoite, mutați-le ușor înapoi la locul lor.

Apoi, pulverizați aerul condensat în interiorul unității pentru a îndepărta praful. Ar trebui îndepărtate orice resturi care ar putea împiedica aparatul să funcționeze corect.

4. Curățați tava și scurgeți-o
Finalizați curățarea interioară a unității de aer condiționat pentru fereastră, golind tava de picurare și apoi curățați scurgerea.

Pentru a îndepărta resturile sau apa murdară din tavă, luați un aspirator umed-uscat (dacă aveți unul) sau o cârpă umedă și scoateți tot ce e înăuntru. Lăsați-l să se usuce înainte de reasamblare.

În cele din urmă, verificați scurgerea pentru a vedea dacă ceva o blochează. Folosiți cârpa pentru a șterge în jurul deschiderii și asigurați-vă că apa se poate scurge.

5. Reasamblați unitatea și pulverizați agent de curățare pe unitate
După ce ați curățat și uscat totul, puteți să reasamblați unitatea de aer condiționat.

Apoi, luați flaconul de pulverizare cu peroxid de hidrogen și aplicați soluția în zonele în care iese și intră aerul. Așteptați ca peroxidul să se usuce înainte de a utiliza aparatul. Nu doar că vei respira aer mai curat și mai rece, dar vei prelungi și durata de viață a aparatului.

Sfaturi finale
Pe lângă curățarea regulată, există și alți pași pentru a menține aparatul de aer condiționat în stare de funcționare corespunzătoare.

De exemplu, scoateți-l de pe fereastră și depozitați-l în interior în timpul lunilor de iarnă sau când nu îl folosiți pentru perioade lungi de timp.

Dacă credeți că nu vă puteți descurca cu curățarea, puteți să angajați un profesionist pentru a curăța aparatul de aer condiționat.

Dacă decideți să apelați la un expert sau să îl curățați singur, asigurați-vă că respectați un program regulat de curățare. Curățați filtrul măcar o dată pe lună și pulverizați unitatea cu peroxid de hidrogen pentru a elimina mucegaiul.

Stirea anterioara

Descoperă fructele bogate în vitamina E

Stirea Urmatoare

Droguri găsite în mașină unui tânăr

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.