Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
De unde va putea fi cumpărată rovinieta pe viitor

De unde va putea fi cumpărată rovinieta pe viitor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

CNADNR a renunțat la măsura de a sista, de marțí, plata rovinietei prin terminale automate și de a accepta doar terminalele asistate de operator uman, după consultări cu Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Reprezentanții UNTRR s-au întâlnit luni, pentru discuții pe această temă, cu oficialii CNADNR, scrie reporterntv.ro.

„CNADNR s-a arătat deschisă în a purta un dialog cu reprezentanții UNTRR, a luat act de clarificările prezentate de UNTRR și a constatat lacunele legislative actuale, urmând să înteprindă toate măsurile necesare pentru a alinia vânzarea de roviniete la noul mod de comerț la distanță, care nu presupune interacțiunea directă cu personalul distribuitorilor autorizați. Confirmăm că utilizatorii vor putea cumpăra în continuare roviniete la toate terminalele/mașinile automate de procesare plăți numerar/electronice neasistate", potrivit UNTRR.

Măsura vine în beneficiul a peste 500.000 de români care au ales în ultimul an să-și achiziționeze roviniete prin intermediul a 3.000 terminale.

UNTRR notează că va continua în perioada următoare consultările cu CNADNR pentru clarificarea tuturor aspectelor privind emiterea de roviniete.

UNTRR a cerut duminică, printr-un comunicat, CNADNR și Ministerului Transporturilor să oprească aplicarea începând de marți a măsurii CNADNR de a nu mai permite plata rovinietei la terminale automate neasistate și de a accepta doar terminalele asistate de operator uman.

Potrivit organizației transportatorilor, măsura CNADNR ar fi intervinit cu practici neconcurențiale în zona distribuirii de roviniete, în vederea creării unui avantaj anumitor distribuitori.

Consiliul Concurenței a fost sesizat despre "aspectele prin care CNADNR introduce măsuri necuncorențiale în vederea favorizării unor distribuitori de roviniete", se arată în comunicattul transmis duminică. De asemenea, asociația transportatorilor a cerut Băncii Naționale a României și Ministerului Finanțelor Publice să facă precizările necesare din care să rezulte dacă CNADNR are vreun temei legal pentru promovarea anumitor sisteme de plată și pentru interzicerea/limitarea altora.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă și apolitică, fondată în 1990, care apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 14.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani