Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Programul rabla se modifică. Care sunt ultimele schimbări

Programul rabla se modifică. Care sunt ultimele schimbări

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Ministerul Mediului a modificat regulile pentru desfasurarea programului Rabla, prin care posesorii de masini mai vechi de opt ani le pot schimba cu unele noi. Noile dispozitii, care au intrat deja in vigoare, prelungesc data pana la care pot fi folosite tichetele valorice primite de la stat.

Conform noilor reglementari, prevazute in Ordinul Ministerului Mediului nr. 1551/2015, publicat luni in Monitorul Oficial, proprietarul unei masini uzate are dreptul sa se inscrie la unul dintre dealerii de masini autorizati pana cel tarziu pe 31 noiembrie, o luna mai tarziu decat era prevazut initial, scrie avocatnet.ro.

Cei care vor sa se inscrie la Programul Rabla trebuie sa mai stie ca, in acest an, isi pot schimba masina veche cu una noua pana cel tarziu pe 10 decembrie. Aceasta este data pana la care poate fi folosita nota de inscriere (aceasta are termen de valabilitate maximum 120 de zile de la data emiterii). In prima varianta a ghidului Programului Rabla, data-limita penntru schimbarea masinii era 25 noiembrie.

Totodata, a fost schimbata data-limita pentru depunerea cererilor de decontare. In reglementarile anterioare, data-limita era 25 noiembrie, iar acum a fost avansata pana pe 10 decembrie a anului de desfasurare a programului.

Modificarile la Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national au intrat in vigoare pe 12 octombrie, la data publicarii lor in Monitorul Oficial.

Cine se poate inscrie la Programul Rabla 2015

Programul Rabla este destinat persoanelor fizice si juridice, persoanelor fizice autorizate, dar si celor care au intreprinderi individuale sau familiale ale caror autoturisme, autoutilitare usoare si autospeciale / autospecializate usoare sunt inmatriculate in Romania si au o vechime de cel putin opt ani.

In 2015, persoanele fizice beneficiaza de 20.000 de tichete electronice, iar cele juridice si institutiile publice vor primi 5000 de tichete. Valoarea tichetului este de 6.500 de lei.

Cei care vor sa schimbe vechea masina cu una de tip hibrid sau electrica, vor primi de la stat bani in plus, mai exact un ecobonus a carui valoare porneste de la 750 de lei. Valoarea ecobonusului poate ajunge pana la 2500 de lei, in functie de tipul de masina ales.

·    un ecobonus de 750 de lei la cumpararea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt, potrivit mentiunilor inscrise in certificatul de conformitate al autovehiculului nou;
·    un ecobonus de 1500 de lei la cumpararea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid;
·    un ecobonus de 2500 de lei la cumpararea unui autovehicul nou electric hibrid.

Si in acest an, persoanele fizice vor putea ceda prima de casare catre altcineva.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani