Banca din România care dispare. Ce trebuie să ştie toţi clienţii

Banca din România care dispare. Ce trebuie să ştie toţi clienţii

La sfârșitul anului 2021, Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care Banca Transilvania, care s-a impus pentru prima oară ca lider pe piață în 2018, putea începe procedura de a cumpăra o altă instituție bancară. Aceasta este banca din România care urmează să dispară. Informații importante pentru toți clienții.

O bancă din România este pe cale să dispară
În luna octombrie a anului 2021, Consiliul Concurenței anunța că a autorizat tranzacția prin care Banca Transilvania intenționa să cumpere o altă bancă din România – Idea Bank şi, indirect, Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN şi Idea Broker de Asigurare.
 
„Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania intenţionează să preia Idea Bank şi, indirect, Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN şi Idea Broker de Asigurare”, arată autoritatea de concurenţă.

În vara anului trecut, Banca Transilvania a preluat, în schimbul sumei fabuloase de 43 de milioane de euro, pachetul integral de acţiuni deţinut de polonezii de la Getin Holding la Idea Bank, inclusiv participaţiile din cadrul societăţilor Idea Investment, Idea Leasing şi Idea Broker de Asigurare.

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.
 
Procedura se va încheia pe 13 iunie, când va fi finalizată cesiunea către Banca Transilvania a contractelor încheiate de Idea Bank cu clienţii săi.

Banca din România care dispare. Ce trebuie să ştie toţi clienţii

Ce trebuie să știe clienții Idea Bank
Recent, reprezentanții Banca Transilvania au anunțat primele servicii disponibile pentru clienții Idea Bank începând din data de 18 aprilie: folosirea bancomatelor BT, plata ratelor la Banca Transilvania şi un Call Center dedicat.

Clienţii Idea Bank pot achita ratele aferente creditelor de la Idea Bank inclusiv în sediile BT, precum şi prin self-banking, la aparatele BT Express, pe baza codului de bare de pe documentele aferente generate de Idea Bank.

Începând din data de 10 mai, clienții Idea Bank vor primi prin e-mail şi/sau poştă o informare personalizată cu privire la toate produsele şi serviciile pe care Banca Transilvania le oferă, ca urmare a cesiunii de contracte, echivalent al celor de la Idea Bank.

Din 14 iunie clienţii Idea Bank care devin clienţi BT vor putea accesa produsele şi serviciile exclusiv prin Banca Transilvania.

La sfârșitul anului 2020, Idea Bank deținea o cotă de piață de 0,48%, având active de 2,7 miliarde de lei, echivalentul 555 de milioane de euro, în timp ce capitalul propriu al băncii era de 229 milioane de lei – 47 mil. euro -, faţă de un capital social de 326 milioane de lei, diferenţa negativă de 114 de milioane reprezentând pierderea acumulată în timp şi care nu a fost recuperată până acum.

Stirea anterioara

4 pași pentru a preveni apariția ridurilor

Stirea Urmatoare

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.