Premii câştigate de corurile dorohoiene la Festivalul Internaţional Coral „O, ce veste minunată” - FOTO

Premii câştigate de corurile dorohoiene la Festivalul Internaţional Coral „O, ce veste minunată” - FOTO

La Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani s-a desfăşurat sâmbătă 14.12.2013, începând cu orele 13:00, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional Coral „O, ce veste minunată”. Festivalul a fost organizat de Consiliul Judeţean Botoşani şi de Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani.

Au participat formaţii corale şi grupuri folclorice sau vocal-instrumentale  din judeţele Botoşani, Suceava şi din Republica Moldova şi Ucraina. Trofeele au fost adjudecate de formaţii din Ucraina şi Rep. Moldova şi de corul Liceului de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani.

Premiile şi două dintre menţiuni, au fost obţinute de corurile dorohoiene, după cum urmează:

·    premiul I - corul mixt „Harisma” - al Seminarului Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi dirijat de elevul Răzvan Sarafim - anul III Pastorală;

·    premiul II - corul bărbătesc „Haris” al Seminarului, condus de pr. prof. Constantin Muha;

·    premiul III- corul mixt „George Enescu” - dirijat de doamna prof. Gheorghina Guşulei;

·    menţiunea I-a  – grupul vocal-instrumental „Symbol” al Seminarului condus de domnul prof. Daniel Hariga;

·    menţiunea a-II-a - corul de fete al Liceului „Regina Maria”, dirijat de doamna prof. Gheorghina Guşulei.

Atmosfera a fost una distinsă şi cu adevărat înălţătoare. Corurile „Haris” şi „George Enescu” au interpretat colinde şi în afara concursului, în timpul destinat deliberării juriului. Aducem deosebite mulţumiri organizatorilor atât pentru ocazia oferită afirmării formaţiilor corale cât şi pentru scoaterea în evidenţă a  tradiţiei milenare a colindului românesc. E un gest nobil şi de curaj într-o lume  „modernă” tot mai zbuciumată şi mai însingurată, care tinde să-şi renege originile culturale şi spirituale, tinzând spre o aplatizare amorfă.

Pentru formaţiile dorohoiene acest festival reprezintă o continuare a  acţiunilor culturale deja derulate  în cadrul concertelor susţinute în 29.11.2013 şi 8.12.2013 în Sala Teatrului din Dorohoi împreună cu alte coruri, grupuri vocale, vocal-instrumentale şi solişti de muzică folk din Iaşi, Botoşani şi Dorohoi.

[gallery link="file" orderby="title"]

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice. Câți bani pot primi angajații

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.