Festivalul „RITMURILE COPILĂRIEI”, un paradis al copiilor la Şcoala „Mihail Sadoveanu” din Dumbrăviţa - FOTO

Festivalul „RITMURILE COPILĂRIEI”, un paradis al copiilor la Şcoala „Mihail Sadoveanu” din Dumbrăviţa - FOTO

Sâmbătă, 2 iunie 2012, începând cu ora 9:30, s-a desfăşurat la Şcoala „MIHAIL SADOVEANU” din Dumbrăviţa Festivalul – concurs „RITMURILE COPILĂRIEI”, activitate inclusă în CAER (poziţia 215).

Aşa cum se aşteptau organizatorii, cadrele didactice ale şcolii gazdă, s-au înscris în festival şcoli din Dorohoi şi din comunele învecinate, onorând cu seriozitate şi profesionalism invitaţiile primite la această activitate.

Spectacolul a fost deschis cu entuziasm şi antren de reprezentanţii Şcolii Iezer, îndrumaţi de prof. Tomniuc Daniela. Micii dansatori „Românaşii” în costume populare, trupa de dans modern „Did Dolls” şi vocea Morenei au invitat publicul la distracţie. Şcoala „A. I. Cuza” din Dorohoi a stârnit admiraţia spectatorilor, aducând pe scenă grupul de fluieraşi „Moştenitorii”, impecabil îndrumat de către prof. Bradu Rodica şi Bradu Vasile. Pasionaţii de dans modern antrenant au ovaţionat trupa „Forever Crue”, îndrumată de prof. Botezatu Emanuela Gabriela, iar grupul „Folk Music” şi soliştii vocali au adus pe scenă vraja muzicii.

Festivalul copilăriei a continuat emoţionant cu reprezentanţii Şcolii „Spiru Haret” din Dorohoi, coordonaţi de prof. Ursea Baciu Ionel. Au evoluat cu măiestrie şi naturaleţe grupul vocal „Concordis” şi Antochi Iuliana îndemnând la veselie şi joc. O artistă completă s-a dovedit a fi Miruna Ecaterina Mihai, care a atras priviri admirative şi aplauze atât prin apariţia cochetă de prinţesă cât şi prin delicateţea vocii. Momentul a fost conturat de prof. Mîndrescu Iuliana Magdalena. Şcoala „Ştefan cel Mare” din Dorohoi „a lansat” la festival voci pline de candoare „şlefuite” cu răbdare de înv. Dănilă Mirel: Grosu Nicoleta, Apalaghiei Rareş, Lucaşi Georgiana. Intrarea pe scenă a tinerilor profesionişti ai Orchestrei Mugurelul a produs o reacţie de încântare şi euforie, spectatorii formând hore şi dansând susţinut pe tot parcursul programului prezentat. Acesta a fost momentul – surpriză oferit de gazde tuturor invitaţilor, iar în ochii inocenţi ai copiilor se putea citi clar cât de mult îşi doreau ca într-un viitor apropiat să poată evolua sub bagheta acestui magician al talentelor, maestrul Marcel Dupu.

Reprezentanţii şcolii gazde au oferit ritmuri ale copilăriei cu grupul artistic „Bobo Class” (înv. Fulga Luminiţa), solist Viviana Derscariu, grupul vocal al claselor V – VIII (prof. Guşulei Gheorghina), solişti Creangă Alexandru, Creangă Adelina (prof. Dodu Angela). Ineditul programului a fost adus de formaţia de dansuri populare „Dumbrăveanca”, alcătuită din foşti şi actuali elevi ai şcolii şi îndrumată de un fost elev al şcolii, Dodu George Ionuţ. Au urmat juniorii de la „Cordăreanca”, renumiţi pentru originalitatea şi talentul lor, care au confirmat şi de data aceasta, coordonaţi cu abilitate de prof. Dumitraş Mirela. Nu s-au lăsat mai prejos dansatorii şi soliştii de la Şcoala din comuna George Enescu. Cu hotărâre şi pasiune au aşteptat intrarea pe scenă şi au evoluat ca adevăraţi artişti, nelăsând să se vadă emoţiile fireşti. O amplă suită de dansuri populare româneşti, executate desăvârşit în ciuda orei înaintate şi a căldurii obositoare, a oferit publicului ansamblul „Zorile”, de la Şcoala din Havârna, coordonat  de prof. Roşu Dumitru. Şcoala din Cristineşti a fost reprezentată de formaţia „Cristineanca” pregătită cu măiestrie de prof. Gavriluţă Paula. Au evoluat impresionant şi au atras atenţia celor prezenţi copiii de la Şcoala de Arte şi Meserii „Sf. Ap. Andrei” din Smîrdan. Grupul vocal, trompetiştii Bojoga Gabriel şi Pavel Ionuţ, vocea Robertei Teodora Prisacariu au demonstrat că vor urma un drum artistic foarte frumos. De la Şcoala din Conceşti au „răsfăţat” publicul cu ingenuitatea şi dăruirea lor Vorniceanu Ionela Gabriela, Sănduleac Marcel Răzvan, Apostoaie Flavius, Sanduleac Georgiana, Avasiloaei Sorina, pregătiţi de înv. Alexandru Lucian. Finalul acestui superb spectacol de muzică şi dans a fost asigurat exploziv de formaţiile de dans modern ale Şcolilor din Dumbrăviţa şi Ibăneşti, care au făcut despărţirea de acest paradis al copilăriei aproape imposibilă.

D-na Director a şcolii gazdă, prof. Mariana Magopeţ, a afirmat cu mândrie că „scopul acestei activităţi a fost realizat, iar rezultatele aşteptate s-au conturat deja: dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi împărtăşirea experienţei pozitive între cadre didactice şi elevi, în ceea ce priveşte domeniul muzical, stimularea şi educarea copiilor cu talente vădite în acest domeniu, prezentarea unui spectacol de calitate.” (înv. Fulga Luminiţa)

[nggallery id=136]

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Tânăr rănit după ce s-a izbit cu mașina într-un cap de pod apoi s-a răsturnat pe carosabil

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.