Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret „Seri Melancolice Eminesciene”, continuă - FOTO
Sâmbătă, 21 septembrie 2013, Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret "Seri Melancolice Eminesciene" a continuat la Ipoteşti. După debutul festivalului, care a avut loc, vineri, la Săveni, cea de a doua zi a început la Ipoteşti la ora 18.00.
Organizatorii, Asociaţia Judeţeană a Organizatorilor de Evenimente Botoşani, Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu în colaborare cu Primăria Municipiului Botoşani şi Consiliul Local Botoşani, Asociaţia Culturală ARLECHIN Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, Primăria Comunei Mihai Eminescu şi Primăria şi Consiliul Local al Oraşului Săveni, au asigurat buna desfăşurare a acestei activităţi aflate la cea de a IV-a ediţie.
Au urcat pe scena amfiteatrului interior „Laurenţiu Ulici”, construit pentru spectacole şi alte activităţi culturale, cu o capacitate de aproximativ 140 de locuri (numărul spectatorilor din această seară, fiind, după afirmaţiile organizatorilor, de aproximativ 200 de persoane), participanţii la secţiunea Grupuri folk, după cum urmează:
- Mid Band
- Moldavia Folk
- Cetatea Veche Siret
- Seth
- Ceainic
- Metafora
- Clio
- Cameleonii - Dorohoi (Ifrim Andreea, Ţîntă Alina-Lavinia şi Mihăilă Andrieş Ana-Camelia)
- Metil
- Melody
Seara a fost încheiată cu o lansare de carte ce poartă semnătura lui Ovidiu Mihăilescu, care l-a rugat pe Ioan Mateiciuc să recite câteva din creaţiile sale, iar, pe final, în acordurile chitării cantautorului Ovidiu Mihăilescu, care, începând cu ora 20.00, a susţinut un recital de muzica folk.
Comisia de jurizare, a festivalului din acest an, a fost formată din Mihai Cosmin Popescu, realizator al emisiunii "Omul cu Chitara" de la Radio România Actualităţi, Ovidiu Mihăilescu, în calitate de cantautor şi poet, Ludvic Schibinschi, în calitate de profesor coordonator al cercului de muzica folk de la Palatul Copiilor Botoşani.
Toţi cei prezenţi au fost invitaţi să participe la un foc de tabără în curtea Memorialului unde, chitarele, au răspândit, din nou, vibrând, melodie după melodie, însufleţind buna dispoziţie. „Mulţumim, pe aceasta cale, domnilor: Cătălin Flutur, Cătălin Alexa şi Relu Târzioru, pentru sprijinul acordat în iniţierea şi derularea festivalului, până la această ediţie. Deasemeni, mulţumim şi domnilor: Ovidiu Portariuc, Florin Ţurcanu, Cosmin Andrei, Gheorghe Sorescu şi lui Relu Târzioru, pentru continuitatea şi susţinerea festivalului.”, a ţinut sa precizeze, Constantin Oneaga, unul dintre organizatori.
Sursa: DorohoiNews.ro
[gallery link="file" columns="4" orderby="rand"]
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.