Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret „Seri Melancolice Eminesciene”, continuă - FOTO

Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret „Seri Melancolice Eminesciene”, continuă - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Sâmbătă, 21 septembrie 2013, Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret "Seri Melancolice Eminesciene" a continuat la Ipoteşti. După debutul festivalului, care a avut loc, vineri, la Săveni, cea de a doua zi a început la Ipoteşti la ora 18.00.

Organizatorii, Asociaţia Judeţeană a Organizatorilor de Evenimente Botoşani, Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu în colaborare cu Primăria Municipiului Botoşani şi Consiliul Local Botoşani, Asociaţia Culturală ARLECHIN Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, Primăria Comunei Mihai Eminescu şi Primăria şi Consiliul Local al Oraşului Săveni, au asigurat buna desfăşurare a acestei activităţi aflate la cea de a IV-a ediţie.

Au urcat pe scena amfiteatrului interior „Laurenţiu Ulici”, construit pentru spectacole şi alte activităţi culturale, cu o capacitate de aproximativ 140 de locuri (numărul spectatorilor din această seară, fiind, după afirmaţiile organizatorilor, de aproximativ 200 de persoane), participanţii la secţiunea Grupuri folk, după cum urmează:

- Mid Band

- Moldavia Folk

- Cetatea Veche Siret

- Seth

- Ceainic

- Metafora

- Clio

- Cameleonii - Dorohoi (Ifrim Andreea, Ţîntă Alina-Lavinia şi Mihăilă Andrieş Ana-Camelia)

- Metil

- Melody

Seara a fost încheiată cu o lansare de carte ce poartă semnătura lui Ovidiu Mihăilescu, care l-a rugat pe  Ioan Mateiciuc să recite câteva din creaţiile sale, iar, pe final, în acordurile chitării cantautorului Ovidiu Mihăilescu, care, începând cu ora 20.00, a susţinut un recital de muzica folk.

Comisia de jurizare, a festivalului din acest an, a fost formată din Mihai Cosmin Popescu, realizator al emisiunii "Omul cu Chitara" de la Radio România Actualităţi, Ovidiu Mihăilescu, în calitate de cantautor şi poet, Ludvic Schibinschi, în calitate de profesor coordonator al cercului de muzica folk de la Palatul Copiilor Botoşani.

Toţi cei prezenţi au fost invitaţi să participe la un foc de tabără în curtea Memorialului unde, chitarele, au răspândit, din nou, vibrând, melodie după melodie, însufleţind buna dispoziţie. „Mulţumim, pe aceasta cale, domnilor: Cătălin Flutur, Cătălin Alexa şi Relu Târzioru, pentru sprijinul acordat în iniţierea şi derularea festivalului, până la această ediţie. Deasemeni, mulţumim şi domnilor: Ovidiu Portariuc, Florin Ţurcanu, Cosmin Andrei, Gheorghe Sorescu şi lui Relu Târzioru, pentru continuitatea şi susţinerea festivalului.”, a ţinut sa precizeze, Constantin Oneaga, unul dintre organizatori.

Sursa: DorohoiNews.ro

[gallery link="file" columns="4" orderby="rand"]


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani