Află când va avea loc în acest an, Parada de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni...”

Află când va avea loc în acest an, Parada de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Din străbuni, din oameni buni...”

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni...” a ajuns la ediția a XLIV-a. Acesta se va desfăşura în perioada 15-16 decembrie 2018, în orașul Botoșani.

Evenimentul are ca scop conservarea și punerea în valoare a datinilor și obiceiurilor la trecerea peste an, din județul Botoșani și nu numai.

Regulamentul Festivalului
În festival se pot înscrie ansambluri și/sau formații de datini și obiceiuri populare tradiționale la trecerea peste an, din județ și cu participarea unor invitați speciali.

I. Înscrierea în festival presupune completarea fișei de înscriere și transmiterea către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, pe adresa str. Unirii, nr. 10, cod poştal 710233, personal sau prin scanarea și trimiterea fișei de înscriere pe adresa de e-mail [email protected] sau pe fax la nr. 0231/515448, până la data de 29 noiembrie 2018.

II. Grupele de vârstă: copii, tineri, adulți, vor participa în festival după cum urmează:
sâmbătă, 15 decembrie 2018, grupele de copii și tineri, începând cu ora 11:00 vor prezenta spectacolul pe scena amplasată în Piaţa Revoluţiei.
duminică, 16 decembrie 2018, grupele de tineri și adulți, începând cu PARADA FORMAȚIILOR de la ora 1000 pe traseul: Consiliul Judeţean Botoşani - Casa Sindicatelor – Liceul Laurian – Pod de Piatră - Calea Naţională - Direcţia Muncii – Rapsodia - Palatul administrativ, şi va fi urmată de spectacolul ce se va desfăşura pe scena amplasată în Piaţa Revoluţiei (intervalul orar 11:30 – 22:00).

III. Reguli și precizări
înscrierile în festival se fac până la data de 29 noiembrie 2018;
dintr-un ansamblu sau formație nu pot face parte mai mult de 25 de persoane;
timpul alocat pentru evoluție este de maxim 15 minute pentru fiecare ansamblu sau formație;
fiecare coordonator va prezenta direct la scenă, în cazul în care acompaniamentul orchestral nu este live, CD-ul sau stick-ul cu muzica înregistrată la o calitate foarte bună;
transportul formațiilor la festival va fi asigurat de participanți;
organizatorii asigură masa participanţilor, numai în baza Tabelului nominal anexat prezentului regulament, completat cu toate datele solicitate, ştampilat şi semnat la primărie, şcoală, etc. și care va fi predat în original unui salariat al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani în ziua sosirii; lipsa tabelului (completat integral și ștampilat) / eventualele omisiuni, împiedică organizatorul să acorde această facilitate;
fiecare grup va avea o pancartă inscripționată cu numele ansamblului/formației și numele localității reprezentate;
vă rugăm să acordați o atenție deosebită costumelor cu care se vor prezenta alaiurile de căiuți, capre, și urși dar și elementelor de recuzită ale acestora; de asemenea, „mascaților” sau așa-zișilor „urâți” nu li se va permite purtarea măștilor-obrăzar care nu sunt confecționate din materiale tradiționale folosite altădată în lumea satului și care nu se încadrează tipologiei microzonelor din care provin;
ținuta vestimentară nu trebuie să fie una de tip modern (încălțăminte tip adidas, pantalon tip blug, etc.), nerespectarea acestei cerințe dă dreptul organizatorului de a împiedica aceesul pe scenă în cadrul festivalului a acestor participanți.

Coordonatorul ansamblului/formației confirmă prin semnarea Fișei de înscriere în Festival că fiecare participant este apt de efort fizic și că a fost informat cu privire la detaliile Regulamentului Festivalului.

Participanții își dau acordul pentru colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal pe toată durata festivalului. Își exprimă consimțământul în mod expres privind înregistrare festivalului foto video și audio, distribuirea pe site-ul instituției, în presă și televiziune, postarea și utilizarea fotografiilor/ înregistrărilor pe site-ul instituției, în scopul promovării culturale. Organizatorul are dreptul de imagine asupra întregului Festival și poate utiliza imaginile foto și video în diverse materiale realizate cu ocazia Festivalului.

IV. Date de contact
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani Botoşani, str. Unirii nr. 10, Cod poştal 710233; tel. 0231-536322; 0753-359-200; e-mail: [email protected].

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

LPS BOTOȘANI - Campioni naționali de juniori U20 la Campionatul Național de Semimaraton

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.