Sistemul de Management al Deșeurilor de la Botoșani, în topul național al investițiilor finalizate

Sistemul de Management al Deșeurilor de la Botoșani, în topul național al investițiilor finalizate

Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Ecoproces” Botoșani au participat la una dintre cele mai importante conferințe pe probleme legislative de mediu, ce se oranizează la nivel național.

Conferința Natională „Aplicații concrete în contextul noilor propuneri legislative în domeniul mediului’’, organizată de Federația Asociațiilor Intercomunitare în domeniul deșeurilor, a avut loc în perioada 21.02 – 22.02.2017, la București și s-a bucurat de participarea unor reprezentanți de la Ministerul Mediului, Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Ministerul Fondurilor Europene, dar și de la Consilii Județene, Primării, Asociații de Dezvoltare Intercomunitară, operatori de salubritate, OTR-uri.

Problemele discutate au fost:
stadiul implementării proiectelor „Sistem Integrat de Management al Deșeurilor” la nivel național;
legislația actuală privind devierea de la depozitare și propuneri de modificare a acesteia;
soluții pentru îmbunătățirea Sistemelor Integrate de Management al Deșeurilor și soluții pentru atragerea fondurilor europene și de la bugetul de stat pentru dezvoltarea serviciilor în domeniul gestionării deșeurilor.

Din partea Consiliului Județean Botoșani și Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Ecoproces” a participat directorul executiv Ovidiu Aparaschivei. „Considerăm că a fost o întâlnire utilă în găsirea unor soluții pentru accelerarea implementării Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor în județul Botoșani”, a concluzionat acesta.

La nivel național 36 de județe au semnat contracte de finanțare pentru implementarea proiectelor „Sistem Integrat de Management al Deșeurilor’’. Dintre acestea, 14 au finalizat investițiile prevăzute în proiect (printre care și județul Botoșani) 2 sunt declarate funcționale (Argeș și Bistrița) iar restul sunt în diferite faze ale licitațiilor de atribuire a contractelor de delegare. Județul Botoșani a atribuit contractul de operare pentru Centrul de Management al Deșeurilor Stăuceni și zona de colectare Ștefănești urmând atribuirea pentru celelalte 4 zone.

Daniel Constantin, Ministrul Mediului, a promis că la începutul lunii martie va propune aprobarea unei Ordonanțe de Urgență ce urmează să modifice modul de determinare și de plată a taxei de depozitare care de la 01.01.2017 este de 80 lei/tonă deșeuri depozitate. Referitor la atragerea fondurilor pentru dezvoltarea serviciului s-au făcut propuneri pentru includerea în POIM a investițiilor de tipul: Instalații de sortare umed/uscat, Stații de compostare deșeuri biodegradabile, Stații de tratare mecano – biologică, Stații de concasare – sortare pentru deșeuri din construcții.

Stirea anterioara

Sfaturi de la pompieri pentru evitarea unor situații de urgență generate de vântul puternic

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.