Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ovidiu Portariuc, propune un pact politic pentru dezvoltarea municipiului în următorii zece ani

Ovidiu Portariuc, propune un pact politic pentru dezvoltarea municipiului în următorii zece ani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Ovidiu Portariuc, a lansat, într-o conferinţă de presă, o propunere pentru toate partidele care sunt reprezentate în Consiliul Local pentru încheierea unui pact politic al cărui scop este dezvoltarea municipiului în următorii zece ani.

Propunerea, intitulată „Pace politică pentru dezvoltarea municipiului Botoşani 2015- 2025", are în vedere realizarea unui consens politic pentru susţinerea unui set de proiecte de importanţă majoră care să asigure dezvoltarea localităţii în următorul deceniu, indiferent de schimbările politice care vor surveni la conducerea administraţiei locale.

„Le cer membrilor clasei politice din Botoşani să primească cu deschidere această propunere de consens şi le cer să privească mai întâi cu ochii cetăţeanului şi apoi cu ochii membrului de partid. Rog pe politicienii care primesc acest mesaj, înainte de a critica, să vină să pună pe masă propriile lor propuneri vis-a-vis de această iniţiativă", a afirmat Portariuc.

El a propus o listă de 15 proiecte care trebuie incluse în strategia de dezvoltare a municipiului Botoşani, care ar avea nevoie de susţinere totală în Consiliul Local atât în actualul mandat, cât şi în următoarele două mandate. „Experienţa ultimelor două decenii ne-a arătat că divergenţele dintre partidele politice au generat deseori blocaje în administraţia botoşăneană. Mai mult decât atât, schimbările politice survenite de-a lungul timpului s-au soldat deseori cu întârzierea, deturnarea sau chiar abandonarea proiectelor începute de predecesori. Toate acestea au afectat grav ritmul de dezvoltare al oraşului, iar eforturile şi resursele financiare alocate proiectelor au fost definitiv pierdute", a adăugat Portariuc. Portariuc susţine că, în luna decembrie, va invita reprezentanţii partidelor la o serie de consultări pe tema strategiei de dezvoltare a Botoşaniului până în 2025. Sursa: agerpres.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani