Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Postul Crăciunului: Ce nu ai voie să faci de Lăsata Secului

Postul Crăciunului: Ce nu ai voie să faci de Lăsata Secului

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Pe 13 noiembrie incepe Postul Craciunului, eveniment cunoscut si ca Lasata Secului. Va fi perioada de post si cumpatare, atat in ale gurii cat si in ale patimilor sufletesti.

Ce nu ai voie sa faci de Lasata Secului:

1. NU ASEZATI FARFURIILE PENTRU MANCARE LA INTAMPLARE!
Daca puneti farfuriile si tacamurile pe masa in mod aleatoriu, acest lucru poate aduce necazuri in gospodarie. Masa se aseaza cu fata spre rasarit, fie ca este vorba de pranz sau cina.

2. NU PUNE FATA DE MASA COLORATA
Este indicat sa folosesti o fata de masa alba, la fel si tacamurile si farfuriile deoarece albul este simbolul puritatii, al postului. Albul inseamna cumpatare si curatire sufleteasca.

3. NU IMPRUMUTA PE NIMENI CU NIMIC
Aceasta credinta populara este valabila in special in zonele de munte. Nu e bina sa dai obiecte cu imprumut in prima zi de Post si asta pentru ca lupii vor da tarcoale casei tale. De asemenea, cel ce imprumuta pe cineva cu bani de Lasata Secului nu va avea parte de ei de sarbatori.

4. NU CONSUMA CARNE DE PORC
Nu consuma carne de porc de Lasata Secului. Este bine sa consumi oua de puica si ciorba de peste in aceasta zi importanta.

5. NU SERVI MANCAREA NESARATA
Putina sare sau deloc in preparatele de peste zi te transforma intr-o persoana zgarcita si fara noroc in anul ce vine, cred batranii de la sate.

6. NU SPALA HAINE
Nu e bine sa depui eforturi fizice mari ori sa speli haine in prima vineri din Postul Craciunului. Daca faci asta risti sa atragi necazuri nu doar asupra ta ci si asupra celor dragi tie. Problemele sentimentale se pot multiplica daca ignori acest sfat. La tara, gospodarii fac treaba inainte cu o zi de Lasata Secului, pentru ca de Postul Craciunului sa fie bine pregatiti fara pic de sudoare. Sursa: teotrandafir.com

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani