Ambulanţe monitorizate prin satelit şi dispecerat medical unic integrat

Ambulanţe monitorizate prin satelit şi dispecerat medical unic integrat

Ambulanţele şi maşinile SMURD  din judeţ sunt monitorizate prin satelit. Şi asta pentru că  de marţi a devenit operaţional Dispeceratul Astfel, se ştie la ce oră pleacă echipajele de intervenţie şi la ce oră au ajuns la caz.

De asemenea, prin introducerea acestui sistem, se urmăreşte scăderea timpului de intervenţie. Patru operatori, doi de la Ambulanţă şi doi de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, plus un medic coordonator, vor lucra 24 de ore din 24 la acest dispecerat. Acesta din urmă stabileşte ce echipaj se deplasează la cazul respectiv, scrie botosaninews.

Banii pentru realizarea acestui dispecerat au venit din mai multe surse, respectiv din donaţii, sponsorizări şi de la Consiliul judeţean. Maşinile de intervenţie sunt monitorizate prin satelit, softul fiind unic pe ţară în sistemul urgenţelor, susţine şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, col. Radu Anton.

“Oamenii sunt cot la cot aici şi decizia va fi comună. Cei din dispecerat vor putea să gestioneze eficient resursele, să aibă condiţiile tehnice, iar aceste soft-uri şi echipamente să constituie într-adevăr suport pentru luarea deciziei, pentru o decizie operativă. În al doilea rând, pentru noi sunt nişte măsuri de protecţie. La majoritatea intervenţiilor la care mergem, oamenii spun: poliţia a venit târziu, ambulanţa a venit târziu sau pompierii, ori aşa toate aceste apeluri făcute către noi şi inclusiv reacţia noastră este înregistrată automat în format electronic şi nu de către noi, ci de către tehnica şi softul ca atare. Atunci, am toate argumentele de a dovedi inclusiv în instanţă, dacă este nevoie, la ce oră, minut şi secundă a fost apelul, la ce oră au ieşit echipajele pe poartă, la ce oră şi minut au ajuns la locul intervenţiei“, a precizat col. Radu Anton, şeful ISU Botoşani. Dispeceratul funcţionează la ISU Botoşani.

Acesta reprezintă un prim pas către realizarea unui dispecerat unic cu toate structurile conetcate la sistemul 112. Radu Anton susţine că la ora actuală sunt întreprinse demersuri de Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru a realiza un dispecerat integrat cu toate structurile conectate la sistemul 112.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Exercițiu de amploare a pompierilor din Botoșani, Dorohoi și Săveni. Misiuni de salvare în cazul unor incendii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.