Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Trei la sută este rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM Botoșani în luna septembrie 2018

Trei la sută este rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM Botoșani în luna septembrie 2018

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

La sfârșitul luniiseptembrie,în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de MuncăBotoșani erau înregistrați4.088 șomeri (din care 1.806 femei), rata șomajului fiind de3%. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,04 pp.

Din totalul de 4.088 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Botoșani, 667 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 3421 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.780 șomeri provin din mediul rural și 1.308 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Botoșani (35,15%). Șomerii cu nivel de instruire gimnazialreprezintă 28,77% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu învățământ liceal 16,95%, cei cu studii superioare sunt 3,64%,iar cei cu învățământ postliceal 1,17%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2493 persoane foarte greu ocupabile, 1394 greu ocupabile, 101 mediu ocupabile, iar 100 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Botoșasni sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM  Botoșani la adresa www.botosani.anofm.ro.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani