Sprijin pentru adolescenţi. UNICEF lansează un program de consiliere şi informare pentru tineri

Sprijin pentru adolescenţi. UNICEF lansează un program de consiliere şi informare pentru tineri

Statistici alarmante în rândul adolescenților români. Potrivit UNICEF, 19 % dintre cei cu vârste peste 15 ani renunţă la şcoală şi aproximativ 3 sferturi dintre tineri au încercat măcar o dată alcool, tutun sau droguri. Mai mult, ţara noastră se află pe primele locuri în Uniunea Europeană, la numărul de naşteri înregistrat în rândul adolescentelor. Pentru diminuarea acestor fenomene negative, la Iași a fost lansat primul centru de resurse pentru tineret, unde adolescenții vor primi informații și consiliere.

În România sunt 1,7 milioane de adolescenţi cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani. Şi mulţi dintre ei se confruntă cu probleme multiple.

„Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia adolescenţilor în România. Sunt aproape 17 mii de fete însărcinate, anul trecut, adolescenţii renunţă la şcoală, 19 la sută din adolescenţi nu merg la şcoală, întâmpină probleme cu abuzul de droguri, alcool şi tutun, deci din acest motiv am crezut că este important să ne focusăm pe adolescent,” a declarat Sabdie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România.

Din acest motiv, UNICEF, împreună cu fundaţia Alături de Voi, va implementa un proiect de intervenţie în rândul adolescenţilor pe o perioadă de trei ani.

Angela Achiţei, preşedinte executiv al Fundaţiei „Alături de Voi”: „Vom merge aproape în toate şcolile şi liceele din municipiul Iaşi în care vom face campanii de informare pe diferite teme de actualitate pentru adolescenţi iar pe de altă parte am înfiinţat un centru de resurse pentru adolescenţi în care ei vor primi servicii specializate de asistenţă psihosocială, dezvoltare de abilităţi de viaţă independentă, de socializare.”

Analizele făcute înainte de a pune bazele acestui proiect arată că problemele principale în rândul adolescenţilor apar tocmai din cauza lipsei de informare.

„Am primit întrebări uluitoare, una dintre ele suna cam aşa, dacă fierbem laptele matern şi-l dăm copilului atunci HIV se mai transmite prin laptele matern, sau o altă întrebare pe care am primit-o şi a fost iarăşi extrem de interesantă pentru noi a fost dacă HIV este un virus cu o anumită dimensiune,” a spus Mihaela Munteanu, director Dezvoltare şi Comunicare ADV România.

Proiectul de intervenţie pentru sprijinirea adolescenţilor se va desfăşura în cinci oraşe din ţară: Iaşi, Bucureşti, Cluj, Constanţa şi Bacău.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sancțiune de 2.000 de lei și material lemnos confiscat

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.