Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Programul bursier „Prof. dr. Constantin Manolache”, susținut de ROTARY CLUB BOTOȘANI se extinde la nivelul întregului județ

Programul bursier „Prof. dr. Constantin Manolache”, susținut de ROTARY CLUB BOTOȘANI se extinde la nivelul întregului județ

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Începând cu anul școlar 2018-2019, programul bursier inițiat de Rotary Club Botoșani crește în anvergură, extinzându-se la nivelul întregului județ totodată cu creșterea numărului de burse acordate.

Astfel, dacă în primii patru ani ai proiectului au fost acordate 2 sau 3 burse școlare pentru elevii ce studiau în Municipiul Botoșani, începand cu acest an pot aplica pentru obținerea unei burse elevi de la toate liceele din județul Botoșani. Lansarea programului a avut loc la finalul anului școlar anterior, în prezența a doi absolvenți eminenți, Ștefania ROȘCA și Alexandru-Petre PITROP (foto), multipli laureați naționali ai olimpiadelor școlare, care au venit în mijlocul nostru, pentru a-i îndemna pe prietenii lor mai mici, încă elevi, să depună dosare de solicitare a burselor, la începutul anului școlar 2018-2019.

Clubul Rotary Botoșani continuă proiectul „Ajută un copil să învețe” acordând și pentru anul școlar 2018-2019 un număr de patru burse școlare „PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN MANOLACHE“ pentru sprijinirea elevilor cu performanțe, termenul de depunere al dosarelor fiind 22 octombrie 2018. Valoarea unei burse este de 6.000,00 lei/an și se va acorda conform Regulamentului, în baza unui concurs de dosare, urmărind identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unei premise în lansarea acestora spre studii superioare.

Este considerat eligibil pentru a aplica la BURSA ȘCOLARA ROTARY orice elev care urmeaza cursurile la învățământul de zi în unitățile de învățământ din Județul Botoșani și care:
este elev în intr-o unitate de învățământ liceeal din Județul Botoșani și are domiciliul în județul Botoșani,
s-a remarcat la olimpiadă/concurs - faza națională și s-a clasat în primele 20 de locuri.
are media generală a anului de studiu anterior peste 9,00.
veniturile familiei să nu depășească 3000 lei (valoare netă ce se va dovedi prin documente).
nu beneficiază de alte burse cu surse din mediul privat.

Perioada de primire a dosarelor de candidatură este 1 septembrie – 22 octombrie 2018, la secretariatul partenerului în cadrul acestui proiect, Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, str. Nicolae Iorga nr. 28, în atenția Clubului Rotary Botoșani.

Atribuirea burselor de studiu se va face în urma unui proces de evaluare a candidaților înscriși, lista bursierilor câstigători urmând a fi publicată la finalul lunii octombrie 2018.

Regulamentul programului, criteriile de eligibilitate și conținutul dosarului de candidatură pot fi accesate pe pagina de facebook a clubului.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani