Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Peste 500 de persoane din Botoșani au participat la „Bursa generală a locurilor de muncă”. 54 persoane au fost încadrate pe loc!

Peste 500 de persoane din Botoșani au participat la „Bursa generală a locurilor de muncă”. 54 persoane au fost încadrate pe loc!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat „Bursa generală a locurilor de muncă”, una dintre cele mai importante acţiuni implementate la nivel judeţean pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi agenţi economici.

Numărul total al persoanelor participante a fost de 541 persoane în Municipiul Botoșani și 251 persoane în Municipiul Dorohoi.

Pentru prima dată, cu sprijinul Penitenciarului Botoșani au participat și persoane care urmeză se libereze din detenție în perioada imediat următoare, persoane care au avut posibilitatea să participe la servicii de medierea muncii, să beneficieze de informații utile privind cererea și oferta de locuri de muncă precum și de susținerea pe care o au din partea A.J.O.F.M. Botoșani pentru a se reintegra într-un timp cât mai scurt pe piața muncii.

Au participat deasemeni și tineri din Centrele de plasament, tineri interesați să ocupe un loc de muncă sau să urmeze un program de formare profesională pentru meserii solicitate de agenții economici.

Dialogul direct dintre cerere și ofertă pe piața muncii a avut ca rezultat selectarea în vederea ocupării unui număr total de 361 persoane care vor participa în perioada imediat următoare la probe de lucru la sediul angajatorilor.

54 persoane au fost încadrate pe loc în urma interviurilor sustinute în cadrul acțiunii în următoarele domenii de activitate: construcții, comerț, prestări servicii (bucatar, ospatar) și agricultură.

Considerăm că obiectivul principal al aceste acțiuni și-a atins scopul în sensul că s-a facilitat contactul direct dintre angajatori și viitorii angajați soldat cu încheierea contractelor de muncă, selecții pentru participare la probele de lucru și informarea directă a angajatorilor despre reglementările care încurajează și finanțează crearea de noi locuri de muncă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani