Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj în situația apariției stării de incapacitate temporară de muncă

Persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj în situația apariției stării de incapacitate temporară de muncă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Potrivit Legii 76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj sunt asigurate in sistemul asigurarilor sociale de stat si in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, beneficiaza de toate drepturile prevazute de lege pentru asiguratii acestor sisteme si au urmatoarele obligatii :

- sa instiinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt  inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care  functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical . In situatia in care aparitia  starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare sau implinirea termenului de 24 de ore  se realizeaza in zilele declarate nelucratoare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia de a instiinta agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in prima zi lucratoare .

Daca este respectat acest termen pe toata perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de munca, are loc suspendarea platii indemnizatiei de somaj si prelungirea acesteia  cu zilele de concediu medical acordat.

Conform art. 45 alin. 5 din lege, perioada de suspendare a indemnizaţiei de şomaj pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, face parte din perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj în situaţia în care persoana nu respecta termenul de 24 ore.

In luna aprilie 2013 un numar total de 46 persoane au prezentat concedii medicale si au beneficiat de toate drepturile prevazute de lege pentru asiguratii din sistemul de sanatate si somaj.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani