Legea adopţiilor, se modifică: se doreşte simplificarea procedurilor

Legea adopţiilor, se modifică: se doreşte simplificarea procedurilor

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDCA), Gabriela Coman, a anunţat, vineri, că va propune un set de modificări privind Legea adopţiei, care vizează reducerea unor termene şi simplificarea unor proceduri şi ar urma să fie prezentate în octombrie.

Coman a declarat că intenţionează să propună modificarea Legii adopţiei, în acest sens fiind deja consultaţi specialiştii din cadrul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, care au făcut propunerile lor.

Preşedintele ANPDCA a explicat că propunerile de modificare există deja, dar vor putea fi prezentate, ca proiect de lege refăcut, până la jumătatea lunii octombrie.

Întrebată dacă avizarea proiectului pe care îl va prezenta ar putea să dureze ani de zile, aşa cum s-a întâmplat în cazul modificării anterioare a legii, secretarul de stat a precizat că acest lucru depinde de interes şi de cum va fi susţinută legea.

„M-am uitat la legea privind creşterea vârstei până la care se interzice instituţionalizarea, de la doi la trei ani. Perioada pare lungă, dar e şi din cauza vacanţei parlamentare. Dacă plenul permitea, înainte de vacanţa parlamentară, să nu fie atât de multe puncte pe ordinea de zi, ea era aprobată din iunie. Noi vom insista cu tot ce se poate şi eu cred că la nivel de Parlament, indiferent de culoarea politică, există un interes special pentru binele copilului", a spus Gabriela Coman.

Ea a mai explicat că modificările ce urmează să fie prezentate vizează normele procedurale de utilizat de către instanţe, termene care, în prezent, sunt lungi şi ar trebui reduse, precum şi reconsiderarea unor proceduri.

Actuală formă a Legii adopţiei este în vigoare din 7 aprilie 2012, una dintre principalele modificări aduse de aceasta fiind deschiderea parţială a adopţiilor internaţionale, în sensul în care şi românilor care locuiesc în străinătate le este permis să înfieze un copil din România. Sursa: realitatea.net

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.