Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
ITM Botoșani | Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă

ITM Botoșani | Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Ziua de 28 aprilie a fost declarată de către Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, ocazie cu care se comemorează pe plan mondial victimele accidentelor de muncă.

În data de 28 aprilie a fiecărui an aducem un omagiu tuturor celor ce au suferit accidente de muncă . Se atrage astfel atenţia la nivel mondial, că este necesar să se creeze locuri de muncă sigure şi decente pentru toţi angajatii.

I.T.M. Botoşani a organizat la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Profesională al Inspecţiei Muncii un simpozion cu tema  “Sistemul de Management al Securităţii şi Sănătaţii în Muncă ca instrument pentru îmbunătăţirea continuă”, la care au participat conducători ai operatorilor economici, servicii de prevenire şi protecţie şi de medicina muncii, reprezentanţi ai salariaţilor şi sindicatelor, etc., cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la importanţa prevenirii accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale şi de a conştientiza angajatorii şi angajaţii cu privire la avantajele reciproce ale respectării legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Cu această ocazie au fost prezentate şi principalele modificări ale Codului Muncii precum şi prevederile Legii 52/2001 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

La acţiune au participat 64 de persoane.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani