Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
IHTIS: Când fondurile lipsesc, oamenii devin resurse strategice

IHTIS: Când fondurile lipsesc, oamenii devin resurse strategice

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Luni, 3 septembrie 2012, Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret a desemnat proiectele câștigătoare. Deși, solicitarea de finanțare depusă în luna august de către Asociația IHTIS a fost "Respinsă" datorită unei condiții impuse de ANST (beneficiarii obiectivelor cuprinse în Statut să fie exclusiv tineri), Proiectul SOLIDARITATE PENTRU dizABILITATE va fi implementat.

"Lipsa fondurilor nu poate fi un motiv de renunțare. Sunt sigură că existând bună voință, măcar o parte dintre acțiuni se pot realiza. Programul rămâne, pe moment, același și are ca obiectiv major: descoperirea în această toamnă a 15 tineri cu diz-ABILITĂȚI, din Județul Botoșani, pentru a-i promova. Vor fi trimise adrese spre toate instituțiile în care tinerii discriminați în comunitate datorită deficienței fizice sunt susținuți să se integreze social. Funcție de răspunsurile primite, va fi organizat restul. Mai mult, există alte două proiecte în faza de inițiere, despre care voi relata la momentul potrivit" - a precizat Mihaela Mihăescu.

Reamintim Programul Proiectului SOLIDARITATE PENTRU dizABILITATE:

24 – 28 septembrie -  Stabilirea și realizarea a 10 contacte cu: școli speciale / Centre de zi / ONG-uri / familii din județul Botoșani. Incheiere de Parteneriate (opțional)

6  octombrie și 13 octombrie – TÂNĂRUL CU dizABILITATE / PERCEPȚII ÎN COMUNITATE – două întâlniri de grup pentru discuții de week-end la Dumeni (sediul Asociației IHTIS).  Vizionarea unei proiecții de 60 min, ce evidențiaza lupta și izbânda unei tinere mame, care aduce pe lume un copil cu dizabilități. Feedback prin chestionare.

15 – 19 octombrie – ELEV PENTRU O ZI – Demeresuri către școlile de masă dispuse să accepte prezența o zi la orele de curs, a unui copil sau tânăr cu deficiențe fizice, dezvoltat corespunzător vârstei dpdv psihic, însă niciodată școlarizat. Realizarea acțiunii propriu-zise.

21 octombrie - 3 noiembrie – Pregătirea Evenimentului “SOLIDARITATE PENTRU dizABILITATE”, o pledoarie a copiilor/tinerilor cu și fără dizabilități împotriva discriminării.

3 noiembrie – Susținerea Evenimentului

Asociația IHTIS mulțumește reprezentanților DorohoiNews și Casei Municipale de Cultură - parteneri în proiect.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani