Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cartel Alfa Botoșani: Dialog social sau proteste în stradă? Alegerea aparţine autorităţilor!

Cartel Alfa Botoșani: Dialog social sau proteste în stradă? Alegerea aparţine autorităţilor!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA continuă la nivel naţional şi în luna noiembrie seria manifestărilor de protest pentru sensibilizarea decidenţilor în vederea asigurării condiţiilor de muncă decentă tuturor lucrătorilor şi a condiţiilor pentru un trai decent tuturor cetăţenilor.

Pe plan local, fiecare filială Cartel ALFA şi-a stabilit modalitatea de protest, funcţie de solicitările membrilor de sindicat pe care îi reprezintă.

Consiliul de Coordonare al filialei Cartel ALFA Botoşani a decis să organizeze marţi, 12 noiembrie 2013, o acţiune cu tema: ”Dialog social sau proteste în stradă? Alegerea aparţine autorităţilor!”. Astfel, membrii şi liderii de sindicat din cadrul Cartel ALFA Botoşani au lansat reprezentanţilor Instituţiei Prefectului judeţului Botoşani, Consiliului Judeţean Botoşani şi ai Primăriei municipiului Botoşani invitaţia de a participa, începând cu ora 15.15, la un dialog constructiv, asigurându-se un cadru optim pentru ca oficialităţile locale să răspundă problemelor cu care se confruntă membrii noştri zi de zi.

Au fost invitaţi să participe la această acţiune: Costică Macaleţi - Prefectul Judeţului Botoşani, Florin Ţurcanu - Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi Ovidiu Iulian Portariuc - Primarul municipiului Botoşani. În situaţia în care invitaţii nu vor dori sau nu vor avea posibilitatea să participe, organizatorii contează pe prezenţa adjuncţilor din autorităţile menţionate (subprefect, vicepreşedinte, respectiv viceprimar).

Eventuala absenţă de la acest dialog a tuturor persoanelor invitate va reprezenta pentru noi o nedorită constatare a faptului că mesajele prin care îşi manifestau deschiderea către dialogul social, exprimate public deseori, sunt doar mesaje electorale şi fără acoperire în realitate, motiv pentru care membrii Cartel ALFA Botoşani se vor deplasa în Piaţa Revoluţiei pentru a protesta în stradă, începând cu ora 15:30, sub forma unei pichetări pentru care s-a solicitat autorizarea în termen legal.

Cartel ALFA filiala Botoşani rămâne fidelă principiului transparenţei acţiunilor sale, sens în care la acest eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţii mass-media din Botoşani.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani