Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă aniversează 14 ani de activitate

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă aniversează 14 ani de activitate

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă aniversează luni, 10 decembrie 2012, 14 ani de activitate pe piaţa forţei de muncă din România. Istoria Serviciului Public de Ocupare a început în anul 1998, o data cu înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Ocupare şi Formare Profesională, care a devenit, doi ani mai târziu, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Schimbarea intervenită nu a vizat doar titulatura, ci şi transformarea organizaţiei dintr-o instituţie care se ocupa cu plata drepturilor băneşti ale şomerilor, într-un furnizor de servicii pentru persoanele care doresc un loc de muncă, dar şi pentru angajatori, în prezent oferind o gamă variată de servicii, precum: consiliere profesională, cursuri de formare şi reconversie profesională, servicii de mediere a muncii atât pe plan intern, cât şi în spaţiul UE/SEE prin intermediul reţelei EURES, servicii de preconcediere, subvenţionarea locurilor de muncă etc.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă are în subordine Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, 41 de agenţii judeţene (în cadrul cărora, funcţionează 71 de agenţii locale şi 144 puncte de lucru), 23 de centre proprii de formare profesională în 22 de judeţe şi 8 centre regionale de formare profesională a adulţilor, precum şi Centrul Naţional pentru Formarea Profesională a Personalului Propriu Râşnov.

ANOFM transpune în activitatea sa curentă îndemnul din sloganul instituţiei "Fii activ!", fiind interesată să îşi diversifice serviciile acordate tuturor categoriilor de beneficiari.

Astfel, pe parcursul anului 2012, agenţia a derulat, atât la nivel central, cât şi prin intermediul structurilor sale teritoriale, campanii de informare destinate tinerilor, dar şi angajatorilor cu privire la prevederile legii privind angajarea elevilor şi studenţilor pe timpul vacanţei de vară, la modificările aduse legii uceniciei, considerându-le a fi o modalitate practică şi eficientă de a facilita accesul acestora pe piaţa muncii.

Tot tinerilor, absolvenţi ai diferitelor forme de învăţământ, s-a adresat şi activitatea de popularizare a prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modficările şi completările ulterioare, în scopul facilitării integrării acestora pe piaţa forţei de muncă.

Permanenta preocupare pentru diversificarea serviciilor oferite şi adaptarea acestora la cerinţele beneficiarilor nostri a determinat modernizarea portalului www.semm.ro, Serviciul Electronic de Mediere a Muncii. Portalul Locurilor de muncă vacante este un serviciu gratuit, al cărui scop este de a sprijini cu informaţii pe de o parte, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi pe de altă parte, angajatorii în a găsii forţa de muncă necesară, în condiţii de securitate şi confidenţialitate garantate. Acest portal conferă vizibilitate la nivel naţional şi internaţional asupra cererii de forţă de muncă în România, sprijină mobilitatea forţei de muncă şi totodată şi dezvoltarea economică, facilitează activitatea agenţilor economici de declarare, conform legii, a locurilor de muncă vacante la ANOFM.

Convinşi fiind că numai împreună cu alte instituţii/organizaţii putem aduce plus-valoare activităţii noastre, ne putem diversifica şi îmbunătăţii rezultatele, în anul pe care îl încheiem curând, am acordat un interes deosebit întăririi colaborării instituţionale. Au fost încheiate protocoale de colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării,Tineretului şi Sportului, Inspecţia Muncii, Agentia pentru implementarea proiectelor şi programelor pentru IMM - uri, Centrul Naţional "România Digitală", Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor "SED LEX".

Comisia Europeană are ca prioritate pentru anul următor promovarea unor iniţiative care să conducă în primul rând la ieşirea din criza economică, alături de revenirea la creşterea durabilă. În acest context, Serviciul Public de Ocupare din România va continua să se adapteze la realităţile socio-economice urmărind ca, prin întreaga sa activitate, să contribuie la atingerea unui grad de ocupare cât mai mare pe piaţa muncii.

Mereu alături de beneficiarii şi colaboratorii săi,

Echipa ANOFM

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.