10.000 de vouchere pentru alimente au fost blocate. Anunţul făcut de autorităţi

10.000 de vouchere pentru alimente au fost blocate. Anunţul făcut de autorităţi

Nu mai puţin de 10.000 de vouchere pentru alimente au fost blocate, fie pentru că oamenii au cumpărat produse pe care nu aveau voia să le ia, fie din cauza unor tentative de fraudă. Tichetele sociale pe care le primesc românii cu venituri mici de la stat sunt dedicate procurării de alimente. 

O parte dintre beneficiari s-au trezit cu cardurile blocate pentru că au cumpărat produse nepermise sau din cauza unor tentative de fraudă. Unii dintre beneficiari par să nu țină cont de reguli și apoi se trezesc că au voucherele pentru alimente blocate, astfel că nu se mai virează pe ele banii pentru ajutoare. 

Nu mai puțin de 10.000 de beneficiari ai voucherelor pentru alimente le au blocate în acest moment, fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. 

Spre exemplu, o femeie a cumpărat detergenți și o pungă de mâncare pentru un câine și i-a fost blocat cardul social pentru alimente. 

Beneficiarii ajutorului guvernamental pot cumpăra din acești bani ulei, făină, zahăr, legume, carne, lactate, cu condiția ca produsele achiziționate să se încadreze în categoria celor alimentare, așa cum este prevăzut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. 

Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți. „Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente", arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.

Există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program, spune Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar de Ministerul Muncii, iar aceste liste pot suferi modificări de la lună la lună.

Ce poţi să cumperi din cei 250 de lei, banii de pe voucherele de alimente | Nu se dă rest
Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate - cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.

În acest an, voucherele de alimente se mai acordă de două ori.

Stirea anterioara

Horoscopul săptămânii 24-30 octombrie. Schimbări importante pentru Raci, Berbecii încep o viaţă nouă

Stirea Urmatoare

Se dau câte o sută de euro direct de la stat! Veste uriașă pentru 200.000 de români

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.